Modificarea legii privind statutul alesilor locali scoate la iveala apartenenta politica a acestora in cazul in care mai erau dubii.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 393 privind statutul alesilor locali, modificata si completata prin Legea nr. 249, consilierii judeteni si cei locali, precum si primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii CJ, trebuie sa-si depuna declaratiile politice privind apartenenta la un anumit partid politic. In legea modificata se specifica faptul ca aceasta calitate de consilier local sau de consilier judetean A®nceteaza de drept A®nainte de expirarea duratei normale a mandatului A®n mai multe cazuri printre care si a€žpierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost alesa€�.

Transparenta actelor administratiei locale a facut ca aceste declaratii politice sa poata fi vazute de orice alegator. Astfel am putut afla ca un numar de sapte consilieri judeteni nu si-au depus, inca, declaratiile politice. Printre acestia se numara patru consilieri ai PC (Eugen Durbaca, Radu Cosca, Cristian Istrate si Marin Costel), unul din cadrul PD (David Craiu) si unul de la PNL (Paul Ichim). Cum termenul depunerii acestora nu a expirat inca, este posibil ca unii dintre cei care nu au depus declaratia sa se razgindeasca. Consilierii PSD si-au depus in totalitate declaratiile politice privind apartenenta la acest partid politic.

Independenti

Intr-o situatie aparte se afla independentul Stefan Stanciu. Nici acesta nu si-a depus declaratia privind apartenenta politica, dar prezentarea ei catre secretarul general al CJ nu este obligatorie in cazul independentilor. a€žDeocamdata sint independent si mai este timp. Cind voi avea o optiune o veti aflaa€�, ne-a declarat Stefan Stanciu. De mentionat este faptul ca acesta a demisionat din PSD pe listele caruia a fost ales, s-a inscris apoi in PD, de unde a demisionat la scurt timp.

In aceeasi situatie se afla si consilierul local Marian Popa. Acesta ne-a spus ca la ora actuala este independent. Marian Popa a fost ales in 2004 pe listele PC, dar a demisionat din aceasta formatiune politica la aproximativ doi ani dupa validarea mandatului sau.