Cotidianul.ro : Udrea ataca din nou pe toate fronturile

Suparata nevoie mare ca PDL a pierdut guvernarea

Caderea Guvernului Ungureanu a suparat-o rau pe Udrea. Fosta ministresa isi ataca fostii colegi de partid care au avut curaj sa voteze motiunea si sa nu stea statui in banci sau ascunsi prin birouri, dar nu uita sa faca nici profetii - pe modelul Lazaroiu - legate de noul Guvern.
"Guvernul Ungureanu a cazut, PDL trece in opozitie. Asta este realitatea politica dar si sociala a Romaniei la aceasta ora. Dupa zile intregi de tradari, zvonuri care au umplut media pana la saturatie, informatii pe surse din tabara opozitiei sau a puterii, situatia s-a transat", scrie Udrea pe blog.
"USL a gasit suficienti tradatori cat sa isi treaca motiunea. Jalnic spectacol au oferit cei care s-au culcat seara pdl-isti si, chinuiti peste noapte de rasucirea principiilor ca mititeii pe gratar, s-au trezit dimineata sustinatori ai USL-ului! Cat lichelism! Tot ce s-a afirmat in ultimul timp a fost uitat cu naturalete de acestia ori de liderii USL, ca si cand nu ar fi fost vreodata spus, ca doar scopul scuza mijloacele in politica! Si dai si dai cu " tarisoara mea", cum brusc au fost ei cuprinsi de revelatia rolului pe care il pot avea in istoria Romaniei, vanzandu-se pentru un loc sigur de parlamentar ori pe promisiuni ieftine de orice fel.
Trec peste faptul ca demiterea, un act democratic altfel, nu aduce nimic bun tarii. E un moment in care stabilitatea politica este esentiala pentru consolidarea credibilitatii Romaniei castigata atat de greu si cu atatea costuri pentru cetateni. USL nu are idee ce are de facut si prin populismul lor cunoscut riscam sa distruga toate efectele pozitive pentru economie obtinute de guvernarea Boc.
Merg la un alt aspect important, cel legat de ce urmeaza in PDL. Si aici cred ca punctul meu de vedere nu este pe moment cel mai usor de acceptat. Dar el se va dovedi corect in noiembrie. Am spus zilele trecute ca daca USL vine la guvernare, in sapte luni oamenii ne vor regreta. Guvernul lor nu va putea face nimic pentru asteptarile uriase pe care populatia le are, intai pentru ca tot ce se putea face am facut noi, inclusiv am creat conditii pentru refacerea salariilor bugetarilor si apoi, pentru ca ei nu vor avea timpul necesar si contextul economic care sa le permita.
Deci, PDL are sansa de a depasi momentul dificil in care se afla. Am ajuns aici pe mana noastra. Fie ne-am asumat masuri care ne-au costat enorm electoral, dar am dovedit astfel responsabilitate si competenta la guvernare, fie am gresit. Am gresit ca nu am comunicat suficient si nu am facut o permanenta informare a cetatenilor cu privire la justetea actiunilor noastre. Am gresit ca am sustinut oameni care au daunat imaginii partidului prin incompetenta ori prin faptele lor, multi dintre acestia fiind preluati de la guvernarea Tariceanu, ori de la PSD. In mod cert, acestia vor gasi solutia de a se lipi inapoi de USL. Am gresit ca am acceptat traseismul. Dar mai ales am gresit ca ne-am lasat luati de guvernare si am uitat sa facem politica. Ar fi multe lucruri de spus, dar nu vreau sa lungesc postarea.
Tot raul spre bine! Cu aceasta ocazie s-a facut curatenie in partid, am scapat de tradatori, si poate trebuie sa vedem ce mai este aici de facut, am ramas cu cei cu care putem reporni motoarele partidului si castiga alegerile din toamna. O moleseala si o apatie specifice puterii ne cuprinsesera si parca nu ne mai interesa decat exercitarea ei pentru inca o zi. Intr-un moment in care clasa politica, discursul politic au coborat atat de mult, cand principiile lipsesc fara urma iar oferta politicienilor este searbada, respingatoare, populista, demagogica sau se masoara in pungi electorale, este nevoie de altceva. PDL are sansa istorica sa indice un drum nou electoratului. Ca ne place sau nu, cred ca suntem obligati acum sa pornim pe acest drum", scrie Udrea pe blog.