Presedintele Partidului extraparlamentar Romania Mare, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, considera ca discutiile legate de o posibila remaniere guvernamentala reprezinta o "diversiune ieftina", menita sa atraga atentia populatiei si mass-media de la impactul pe care il vor avea masurile de austeritate anuntate de Executiv.
Potrivit liderului PRM, Cabinetul Boc ar trebui sa incerce sa aplice masurile de reduceri cu 15% a pensiilor si cu 25% a salariilor bugetarilor in formula in care si-a asumat raspunderea pentru ele in fata Parlamentului.
"Daca Guvernul e bun, mergi mai departe cu el si cu formula in care ti-ai asumat raspunderea in fata Parlamentului pentru un pachet de legi. Nu vii cu altul. Eu cred ca prin aceste discutii despre remanierea guvernamentala se doreste sa se arunce o halca de carne populatiei suparate, care protesteaza pentru o bucata de paine, si sa orienteze atentia mass-media de la adevaratele probleme.
Ei cred ca lumea o sa zica: uite ca l-au schimbat pe ministrul ala cu ala si pe ala cu celalalt. Vor sa arate ce preocupati sunt ei de fapt, dar totul este doar o diversiune ieftina", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa desfasurata la Bucuresti, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor.
El a atras atentia asupra faptului ca exista riscul ca protestul social "sa scape de sub control" odata cu punerea in aplicare a masurilor amintite. "Inca nu au venit noile facturi si oamenii nu au vazut inca reducerile propriu-zise de pensii si salarii, dar, dupa ce le vor vedea, protestele vor fi din ce in ce mai ample. Eu cred ca protestul social va scapa de sub control. Lipseste doar o scanteie", a sustinut liderul PRM.