Ieri, in plina forfota a celui de-al doilea tur al alegerilor locale, social-democratii erau suparati la culme ca, peste noapte, parbrizele autovehiculelor a mii de galateni au fost "invadate" de afise electorale autocolante, contrafacute, infatisandu-l pe candidatul PSD la Primarie, Dumitru Nicolae, si asta in perioada in care e interzis prin lege a se face campanie.

Insusi presedintele Organizatiei Judetene PSD, Dan Nica, era ieri prezent la sediul partidului unde se adunau de pe teren saci intregi de afise dezlipite de pe masinile galatenilor, incercand sa mai "spele obrazul" partidului in fata oamenilor care s-au trezit peste noapte cu masinile "decorate" cu imaginea lui Dumitru Nicolae lipita strasnic de parbriz.

"Aceasta zi a fost murdarita de o actiune pe scara larga pe raza municipiului Galati si a constat in lipirea de afise electorale pe parbrize, pe geamurile masinilor oamenilor cu scopul evident de a-i enerva pe galateni si de a influenta optiunea de vot. Aceasta actiune a fost una bine gandita pentru ca trebuie sa va spun ca a fost o actiune de amploare, fara precedent. Ea s-a desfasurat in toate cartierele, numarul masinilor vandalizate este imens si sute de oameni de-ai nostri nu fac altceva decat sa dezlipeasca aceste afise", a spus Nica.

Liderul social-democrat a tinut sa precizeze ca afisele de pe masini nu seamana sub nicio forma cu cele folosite de PSD in campanie si, pe langa faptul ca au alta dimensiune, nu respecta nici prevederile legale in vigoare privind mentionarea executantului, a numarului de exemplare executate si a beneficiarului. Mai mult, Dumitru Nicolae a depus ieri la Politie o plangere penala, iar cei vizati de acuzele social-democratilor sunt cativa membri ai Partidului Democrat Liberal.

Democrat-liberalii neaga

In acelasi timp presedintele Organizatiei Judetene a Patidului Democrat Liberal, Mircea Nicu Toader, nu-si inchipuie cum social-democratii pot aduce asemenea acuze si cere ca toti cei care au facut asa ceva sa plateasca, avand siguranta ca nu oamenii lor ar fi implicati in aceasta miscare de lipire a afiselor.

"Am vazut ca a aparut o contestatie la adresa noastra, ca noi am lipit nu stiu ce afise ale PSD in aceasta noapte (n.r. - sambata noapte). Mi se pare lipsit de orice bun simt sa spui ca Partidul Democrat Liberal lipeste afise ale PSD sau ale lui Dumitru Nicolae si ma vad nevoit sa spun ca s-a continuat si in aceasta noapte punerea de scrisori si tot felul de hartii denigratoare la adresa candidatului Andrei Lisinschi. Deci sa se termine odata, sigur ca nu mai are timp, dar cel putin nu face apel la o astfel de moralitate cand tu nu o ai. Ce, am lipit eu autocolante? Poti sa stii ce au gandit copiii aia care le-au pus? Vedeti ca sunt afise si pe blocuri. Nu stiu ce sa va spun, daca a facut cineva asa ceva, sa plateasca amenda. Poate sa declare oricine ca e de la PD-L, sa apuna ca Toader i-a zis sa le puna acolo si atunci am sa spun si eu. Deci nu este de la noi", a mai spus Toader.