Cotidianul.ro: Antonescu: Daca nu castig prezidentialele in 2014 ma retrag din conducerea PNL

Antonescu a tinut un discurs, dupa realegerea sa in functie.
"Am, chiar si de aceasta data - a cata oara? - emotii, nu doar cauzate de recunostinta in fata increderii, ci mai ales cauzate de gandul ca este ultima oara cand particip, cel putin ca presedinte al PNL, la un Congres al partidului nostru. (...) Multumesc foarte mult, si in numele meu si in numele echipei cu care impart acest vot. Echipa cu care impart acest vot nu este alcatuita din cei 31 de vicepresedinti, prim-vicepresedinte si un secretar general, pe care i-ati mandatat impreuna cu mine si echipa cu care impart acest vot, dar si cu dvs., toti cei care reprezentati intregul PNL. (...) De aceea, vreau sa va multumesc nu doar pentru acest vot, pentru acest nou mandat, ci pentru tot ceea ce am impartit si ne-ati dat in acesti 23 de ani. (...) Avem un program, avem o conducere, avem o strategie. Aproape toate lucrurile care trebuia spuse si care se puteau spune cred ca s-au spus, aproape toate lucrurile raman de facut. Vom porni, sper, cu mai multa incredere, forta, unitate, de maine incolo, spre a le infaptui", a spus Antonescu, in fata delegatilor.
Liderul PNL a mai sustinut si ca nu are nicio indoiala ca partidul, cu tot ceea ce inseamna acumularea de experienta a acestui partid in acesti ani va reusi nu atat un scor electoral sau altul, ci va reusi sa faca din Romania "un loc mai bun pentru aspiratiile, valorile, copiii romanilor".
"Acest lucru mi-l doresc pentru mine, pentru dumneavoastra, pentru noi toti, pentru toata Romania. Asa sa ne ajute Dumnezeu! Vom fi acolo unde ne dorim sa fim, unde e dreptul noastru sa fim daca vom avea puterea de a crede, de a lupta, de a respecta mereu istoria noastra, traditia, valorile noastre", a mai spus Antonescu.
Intrebat la ce s-a referit atunci cand a afirmat ca acesta este ultimul Congres al PNL la care participa in calitate de presedinte, Antonescu a precizat: "Nu am limitare la numarul de mandate, dar am avut in vedere faptul ca in intervalul de pana la urmatorul Congres, cel din 2016, vor fi alegeri prezidentiale in 2014, pe care, daca le voi castiga, voi deveni presedintele Romaiei, deci nu voi mai putea fi membru al PNL si cu atat mai putin presedinte".
"Daca nu le voi castiga, oricum ma voi retrage din conducerea PNL si atunci deci acesta este ultimul Congres al PNL la care am participat in calitate de presedinte", a adaugat liderul PNL