Directia pentru Cultura "Constantin Brancusi" din cadrul Primariei Targu Jiu a fost infiintata doar cu numele pentru ca nu functioneaza inca. Reprezentantii primariei ridica din umeri si nu stiu cand se va ocupa cineva de imaginea lui Constantin Brancusi si de operele din Parcul Central si Parcul Coloanei Infinitului.
Infiintata in urma cu peste doua luni printr-o hotarare a Consiliului Local Targu Jiu, Directia de Cultura "Constantin Brancusi" nu exista decat cu numele. Preocupati mai mult cu organizarea de evenimente mondene, serbari campenesti sau noua organigrama, reprezentantii Primariei Targu Jiu l-au lasat balta pe Constantin Brancusi si operele oferite de acesta municipiului: Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor si Coloana Infinitului, desi mostenirea "Brancusi" este cu certitudine cel mai important tezaur existent in judetul Gorj, a carui valoare nu a putut fi estimata cu exactitate de specialistii in arta. In urma cu peste un deceniu se vorbea de suma de peste un miliard de dolari, insa valoarea operelor brancusiene, dincolo de cea estetica, nu pare ii stimuleze in vreun fel pe cei responsabili de promovarea imaginii sculptorului nascut la Hobita.

De doua luni lucreaza la profilul directorului...

Directia pentru Cultura "Constantin Brancusi" se naste greu si pentru ca a mostenit realizarile defunctului Centru de Cultura si Arta "Constantin Brancusi", care la capitolul realizari a stralucit prin absenta acestora. In urma desfiintarii Centrului, din cauza lipsei rezultatelor, a aparut, pe hartie, Directia pentru Cultura. Teoretic, aceasta este axata pe cateva domenii de baza, precum: turismul, promovarea imaginii operelor brancusiene, organizarea de evenimente culturale si artistice etc. Momentan, de imaginea lui Brancusi se ocupa, mai mult in timpul liber, angajatii Directiei de Asistenta Sociala. Potrivit reprezentantilor Primariei Targu Jiu, o comisie de specialisti inca lucreaza la elaborarea dosarului in baza caruia va fi organizat concursul pentru postul de director: "Nu se poate spune exact cand va fi gata. Se lucreaza la elaborarea acelor conditii de participare si trebuie sa se puna de acord. Trebuie sa fie gasit un director pe masura acestei directii si a postului de mare responsabilitate. Nu stim exact cand va incepe efectiv sa functioneze institutia cu directorul instalat", a spus Ramona Evulescu, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Jiu. O alta comisie de specialisti ar fi trebui sa soseasca in primavara la Targu Jiu sa verifice starea operelor brancusiene, insa expertii asteapta invitatiile din partea edililor.