Mihai Razvan Ungureanu, ministrul de Externe, a adresat un mesaj consulilor generali, consulilor si functionarilor consulari ai Romaniei in care le-a reamintit exigentele activitatii lor. “Profilul consular trebuie marcat de cinste, onoare, profesionalism si respect fata de cetateni. Primele atribute ale personalului consular vor fi cinstea si corectitudinea - atribute care vot fi urmarite cu maxima atentie de noua conducere a diplomatiei romane“, se arata in mesaj.
Ministrul a declarat ieri ca nu exista liste cu privire la schimbarea din functii a unor diplomati, dar ca in activitatea ministerului pe care il conduce criteriul principal il va reprezenta competenta. “Eu as vrea sa fiu foarte ferm in chestiunea aceasta si s-o spun raspicat: eu personal nu fac liste. Ce ma intereseaza mai mult decat orice alt joc subteran de ape politice sau de interese personale este competenta“, a afirmat seful diplomatiei romane.
Chiar daca Ministerul de Externe a fost politizat semnificativ, el s-a pronuntat impotriva “chirurgiei bruste si lipsite de calcul“ in cadrul acestui minister, fiindca ar putea conduce la catastrofe.