Lui Gheorghe Dontu, fostul presedinte al Organizatiei Municipale a PSD Constanta si ex-viceprimar al urbei noastre, i s-a urcat democratia la cap. Mai nou, mai in gluma, mai in serios, atunci cand este solicitat sa acorde o declaratie oarecare, Dontu iese la interval cu o afirmatie de genul "vorbiti, dom'le, mai intai, cu staff-ul meu, care are grija de imaginea mea, imi transmiteti cu doua saptamani inainte intrebarile si dup-aia stam de vorba”. Pus pe glume ca intotdeauna, ex-vicele Constantei a inceput sa simta, in sfarsit si din ce in ce mai des, dorul de adrenalina - adrenalina pe care i-o oferea activitatea politica. Intre timp insa, a mers la vot, ca un "cetatean model”, si a votat "asa cum trebuia”.

Reporter: Domnule Gheorghe Dontu, nu va este dor de activitatea de dinainte? De agitatia vietii politice?
Gheorghe Dontu: Sincer sa fiu, imi cam lipseste adrenalina, insa anul 2005 ma intereseaza, va trebui sa-mi reiau ritmul obisnuit. Parerea mea este ca oamenii care au ceva de spus nu trebuie sa stea in afara vietii politice. Si, trebuie sa recunosc, imi este tare dor de ziaristi. Si de cei care au scris rau de mine, si de cei care au scris de bine.
Rep.: Campania pentru alegerile generale v-a gasit in pozitia de spectator. Totusi, sunt convinsa ca ati urmarit cu atentie tot ce s-a intamplat si ca puteti comenta anumite aspecte.
G.D.: O chestie interesanta, geniala, a fost declaratia lui Basescu - "Romanii sunt urmariti de blestem: au de ales intre doi comunisti”. Spusele lui Basescu se traduc prin inceputul sfarsitului intregii clase politice actuale. Declaratia lui Basescu am auzit-o interpretata in fel si chip. Daca ne luam dupa declaratia asta, si inclin sa-i dau dreptate, inseamna ca timp de 15 ani, in Romania, a fost o mocirla totala, in care clasa politica s-a complacut si a mintit poporul. Politicienii sunt aceiasi, etichetele difera. Acele cuvinte vor avea consecinte majore. Este cantecul de lebada al actualei clase politice.
Rep.: Acum, cand aveti atata timp la dispozitie, asa cum ati mai declarat-o, cu ce va mai ocupati?
G.D. (razand): Pai, am cam terminat de spalat vasele nevestei de prin bucatarie, asa ca am trecut si la vecini. Pe langa asta, din cand in cand mai ies cu baietii - nu de la partid, de acum, cu cei care au fost…
Rep.: De sarbatori, ce planuri v-ati facut? Si daca tot veni vorba despre sarbatori, ati reusit sa tineti post?
G.D.: De Craciun stau acasa, imi vin niste rude, iar de Revelion plec cu nevasta, dar nu stiu exact unde. Cert este ca plec. Cat priveste postul - jumatate l-am tinut, jumatate nu. O zi da, o zi nu, jumatate de zi da, jumatate de zi nu.