Dan Constantin publica in Jurnalul National articolul "Nu trageti in pianisti!", pe care il puteti citi in continuare.
'Pe domnii Basescu&Boc nu prea i-a vazut nimeni pe la spectacole de teatru, la opera sau la filarmonica. Sunt ocupati pana peste cap cu treburile tarii, asa ca daca au o clipa timp liber dau si ei o fuga pana la Ciresica (prezidentul) sau la sala de forta (premierul). Dupa relaxare, vin cu o furie si mai mare la munca, dau ordine peste ordine, sa se linisteasca odata si Romanica asta care freamata de nemultumire. Cei doi au auzit ca artistii astia cartesc pe fata contra Puterii. Spun minciuni despre Lenuta, se iau de guvern si, ce-i si mai periculos pentru stabilitatea NATO, a Europei si a Planetei in ansamblul ei, critica chiar si familia presedintelui Basescu. Au intrat in cardasie cu ziaristii, si-au gasit sprijin la mogulii cei rai, se infratesc cu profesorii, cu doctorii, cu inginerii, intr-o periculoasa fratie a oamenilor cu carte. De ce aceste aliante suspecte?
Dati pe mana serviciilor, s-a aflat dupa un million de inregistrari ambientale, in aer, apa, la munte si la mare, ca toti nesimtitii astia vor sa rastoarne regimul. Cum, pe noi? - au sarit ca arsi la aflarea secretului de stat cei trei (adica Boc& Basescu, plus Lenuta). S-au convocat intr-un for triunghiular si au gandit un plan de contracarare a rasculatilor. Simplu de pus in aplicare: sa-i lovim la buzunare, sa vedem daca mai spun ei bancuri si mai lanseaza indemnuri la nesupunere cu burta goala! Tridentul s-a infipt in drepturile de autor. Harst, o treime din castiguri, dintr-un foc. Ca sa fie jaful impachetat frumos, l-au pus pe un burtos cu barba de la sindicate, cu nume de artist din Operatiunea Bachus sa ceara anularea drepturilor de autor ca sa aiba ziaristii si artistii pensii. Grija fata de om ne omoara in tara asta!
O data treaba pornita, Boc a dat inca o directiva si mai otravita: restructurati administratia! A stabilit normative ca la el acasa, la coasa, pe unde nu trec decat o data pe saptamana posta si politaiul. Nu a crezut ca prin orase ar mai fi teatre, filarmonici, ansambluri de opera, biblioteci si alte asemenea locuri unde se intalnesc subversivii. Boc si Basescu plus Udrea, daca n-au calcat pe acolo, erau convinsi ca s-au desfiintat. Ca atare, nu le-au luat in calcul la normative si primarii s-au pus pe reorganizat. Au unit teatrele, au facut orchestrele mai mici, au scos sufleurii si tobosarii. Au insa probleme mari cu pianistii. Unde erau concerte la patru maini, au gasit calea de restructurare: sa faca un concert de doua maini si sa-l repete - iese tot acolo. Da‘ unde era un singur pianist in schema, cum sa scapi de el? Chiar si Boc cand a aflat, cat e el de Boc, a zis ca nu se poate!
In alte orase s-a putut insa! In Sibiu, fosta capitala culturala europeana, restructurarea a mers struna. La Constanta, la fel. Sunt si cateva judete unde restructurarea teatrelor este mana cereasca. La HarCov taiem "pianistii" care canta romaneste, la Tulcea n-avem pianisti, la Buzau bagam tambal, la Alexandria facem naiul cu mai putine tevi, s.a.m.d.
Pana la 1 august, "Tridentul" vrea sa stie ca strangularea culturii a fost executata. Altfel, nu pot pleca linistiti Traienel si Lenuta la Expo Mondial, aici, alaturi, in China, sa-si lanseze brandul de tara.
Daca in lipsa lor se pun nesimtitii astia de stiutori de carte sa atace Palatele? Asa ca marea dilema este daca il impuscam sau nu pe pianist?'