Dupa ce fusese aproape dat disparut, senatorul PSD de Constanta (!) Cristian Diaconescu s-a prezentat vineri, cu 20 de minute intarziere fata de ora anuntata, intr-o conferinta de presa. Singur, doar cu Aurelian Arghir - purtatorul de cuvant al PSD Constanta pe post de spectator din partea partidului, Cristian Diaconescu a povestit presei locale, in sediul filialei social-democrate constantene, cum a vizitat el Basarabiul. Ba chiar a precizat, la sfarsitul conferintei de presa, ca a fost la Basarabi pentru ca a inteles (!) ca ar fi a treia localitate ca marime din judetul Constanta, iar ca acum o luna a vizitat Cernavoda. Intr-adevar, "sufocanta" activitatea senatorului in judetul pe care il reprezinta in Parlament.
Venit parca sa mai "bifeze" o "realizare" pe fisa de partid, Cristian Diaconescu a promis ca, date fiind discutiile pe care le-a avut cu oamenii din Basarabi, va sustine proiecte de lege care sa vizeze tocmai localitatea mentionata. Unul dintre proiectele pe care senatorul le are in vedere este schimbarea numelui orasului din Basarabi in Murfatlar. Comunitatea vrea sa schimbe numele. Mi se pare o chestiune serioasa", a declarat Cristian Diaconescu, care a precizat ca procedura este greoaie in acest caz, ca este nevoie de un proiect parlamentar, dar ca cei de la Murfatlar sunt de acord, "vor transmite brandul" si astfel vor fi atrasi chiar si noi investitori. Tot pentru binele orasului Basarabi unde, de altfel, s-a nascut si presedintele Traian Basescu, senatorul PSD intentioneaza sa invite reprezentanti ai SAPARD de la Bucuresti pentru a discuta despre proiecte importante. Asta intrucat, dupa cum a apreciat Cristian Diaconescu, Basarbiul si alte localitati din jurul acestui oras "nu au primit nici un ban de la stat".

"Romania merge inainte in virtutea inertiei"

Dupa ce a umplut atmosfera de admiratie fata de intentiile de-a dreptul electorale, Cristian Diaconescu a trecut si la subiectul numarul doi anuntat pe ordinea de zi a conferintei: "aspecte politice generale". "Este din ce in ce mai evident ca in acest moment nu avem guvernare", au fost primele cuvinte rostite de senator in contextul amintitei teme. Ca un adevarat purtator de cuvant al PSD ce este, senatorul aflat in opozitie Cristian Diaconescu a facut referire la principalele tare ale Guvernarii Tariceanu: lipsa unor proiecte referitoare la educatie, infrastructura si mediu. Trecand in revista gravele probleme ale Romaniei si actualei Guvernarii pe care o considera lipsita de performanta, dar si faptul ca dinspre Bruxelles vin vesti nu tocmai imbucuratoare legate de activarea a trei clauze de salvgardare pentru tara noastra, senatorul a concluzionat ca "sunt suficiente argumente ca Romania merge inainte in virtutea inertiei". "Calin Popescu Tariceanu a fost invitat in Parlament sa vorbeasca despre starea natiunii, dar a refuzat", a mai spus senatorul pentru a-si sustine imaginea "neagra" pe care a conturat-o vizavi de abilitatea actualilor guvernanti de a gestiona problemele tarii. Frumosul speech al social-democratului a avut insa si un final. Nu tocmai de lauda insa. Intrebarile mass-media au aratat un senator venit cu tema invatata de acasa si atat, nimic mai mult. Alte probleme - legate de Constanta si PSD Constanta, caci se afla in fata presei constantene - au parut ca ii sunt daca nu de-a dreptul straine, cel putin nefamiliare. Si este, totusi, senator de Constanta.