Candidatul PSD la functia de primar general al Bucurestiului, Cristian Diaconescu, a declarat vineri, la Realitatea TV, ca atacul vicepresedintelui PNL Norica Nicolai, la adresa sa, dupa ce in presa au aparut unele fotografii alaturi de Vasile Blaga, este unul abject.
Referindu-se la aparitia in presa a unor fotografii realizate in luna martie, in care aparea la un restaurant alaturi de secretarul general al PDL, Vasile Blaga, desemnat ulterior candidat la functia de primar al Bucurestiului, Diaconescu a declarat: "Nu am timp sa comentez toate prostiile si manipularile unor pseudo-securisti care nici macar nu au talentul celor dinainte de 1989. Este o aberatie, o bataie de joc din partea unor partide si candidati care nu au nimic de oferit, nu au niciun program. Daca cineva isi inchipuie ca va curge apa rece la robinet fara rugina pentru ca unul dintre candidati s-a intalnit cu nu stiu cine prin luna noiembrie sau septembrie sau cine stie cand, se insala".
Diaconescu a exprimat un punct de vedere critic la adresa vicepresedintelui PNL Norica Nicolai, care, intr-o conferinta de presa, a sustinut ca intalnirea Diaconescu-Blaga a pus bazele unei aliante PSD-PDL pentru alegerile parlamentare. "Norica Nicolai nu s-a gandit ca este un exercitiu de manipulare atunci cand a fost desemnata la ministerul Justitiei si am declarat punlic ca o cunosc ca pe un bun profesionist. Atunci nu s-a mai plans ca este o alianta PSD-PDL. Atacul este abject in ceea ce o priveste. Nu fac nicio justificare cu cine iau masa, dar minciunile aruncate pe presa sunt aberante si arata cum este clasa politica in acest moment", a spus Diaconescu. El a apreciat ca aparitia in presa a acelor fotografii este parte a unei tendinte de a masca lipsa de proiecte a unor partide si candidati. "Nu s-a discutat niciun proiect in campania asta. Ne ocupam timpul in campanie discutand despre ceea ce este clar ca este un exercitiu de manipulare", a adaugat Diaconescu.