Gazeta Sporturilor publica, in editia de astazi, o noua serie de dezvaluiri in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi. Cel care ar fi dat-o pe Ridzi pe mana procurorilor in cel de-al doilea dosar este Paul Diaconu, fostul sef al Directiei Economice din MTS, acuzat si el in scandalul "2 Mai". MTS ar fi incheiat doua contracte pentru achizitia de laptopuri, cu doua firme, din care una ar fi fost patronata de un lider PD-L din Gaesti. Valoara prejudiciului ar fi de circa 100.000 de lei.
Ministerul Tineretului si Sportului a incheiat, in perioada in care Monica Iacob-Ridzi se afla in fruntea sa, un contract cu o firma a unui membru PD-L din Gaesti, care a vandut ministerului calculatoare, telefoane mobile, faxuri si imprimante in valoare de 100.000 RON. Suma nu ar fi deplasata, insa adaosul comercial constatat de anchetatori este de 69.000 RON, adica 200%.
In speta, potrivit agentiei NewsIn care citeaza surse judiciare, MTS ar fi incheiat, in perioada in care era ministru al Tineretului si Sportului, doua contracte prin care a cumparat laptopuri, telefoane mobile si fixe, imprimante, xeroxuri, frigidere si aspiratoare la preturi supraevaluate, una din firmele de la care a fost facuta achizitia fiind a vicepresedintelui filialei PD-L Gaesti, Aurica Bojin, potrivit unor surse apropiate partilor din dosar.
Astfel, firma a achizitionat produsele cu 96.048,41 de lei si le-a vandut cu ministerului cu 165.975,25 de lei.
De asemenea, ministerul Turismului a mai cumparat produse electronice de la SC Calin SRL Curtea de Arges, cu 23.790, 48 de lei, in conditiile in care firma le luase cu 15.667,28 de lei, aplicand un adaos de 8.123,2 de lei.
Astfel, prejudiciul pe care l-ar fi produs ministerului a fost de aproximativ 100.000 de lei.
"In cazul in care exista indicii ca, in cursul anului 2009, Iacob-Ridzi Monica Maria, in calitate de ministru al Ministerului Tineretului s Sportului, impreuna cu alti funcţionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private, au prejudiciat bugetul ministerului prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire", se arata in comunicat motivul pentru care este suspectata de abuz in serviciu.