Vicepresedintele grupului PNL din Camera Deputatilor, Gabriel Sandu, a initiat doua propuneri legislative referitoare la publicarea pe Internet a dosarelor celor care au colaborat cu Securitatea si la desecretizarea arhivelor PCR, prin modificarea Legii CNSAS, respectiv a Legii Arhivelor Nationale.
"PNL s-a manifestat de la inceputul acestei legislaturi ca promotorul reformei morale a societatii romanesti, in contextul integrarii de la 1 ianuarie 2007 in comunitatea europeana", a declarat Sandu. Conform acestuia, reforma morala promovata de PNL a parcurs deja cateva etape, contribuind la transferul dosarelor de la SRI catre CNSAS.
"Noi, liberalii, consideram ca trebuie sa mergem pana la capat cu deconspirarea celor care au sustinut regimul comunist si au fost beneficiarii acestuia", sustine liberalul. El a adaugat ca, astfel, societatea romaneasca va afla adevarul despre cei care au facut parte din sistemul dictatorial, eliminandu-se totodata posibilitatea manipularii opiniei publice. (D.G.)