Deputatul PC Sergiu Andon si-ar putea pierde mandatul de parlamentar, pentru ca se afla intr-o situatie incompatibila cu aceasta functie, au decis judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti.
Sergiu Andon contestase in instanta o decizie de incompatibilitate, formulata in 2009 de Agentia Nationala de Integritate, dupa ce deputatul, care este de profesie avocat, a acordat asistenta juridica unui invinuit intr-un dosar de coruptie.
Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia acestuia.
Deputatul PC Sergiu Andon a declarat, joi, pentru Agerpres, ca va face recurs la decizia Curtii de Apel Bucuresti care a respins contestatia sa la o hotarare a ANI privind starea sa de incompatibilitate, afirmand ca a luat in calcul eventualitatea acestei hotarari.
"Nu numai ca o sa fac recurs, dar eu am luat in calcul aceasta eventualitate a acestei hotarari, pentru ca scopul demersului meu este sa demonstrez printr-o hotarare preliminara a Curtii Europene de Justitie de la Luxemburg ca aceasta incompatibilitate, care creeaza discriminari intre avocati sau intre parlamentari care profeseaza avocatura, nu este corespunzatoare normelor europene. Am dat o sansa judecatorului fondului sa verifice sub aspectul calitatii sale de judecator comunitar, orice judecator din Romania este si judecator national si judecator comunitar. N-a putut, n-a avut curaj s-o faca sau n-a stiut, nu stiu, nu il judec nicidecum sever, insa, in mod cert, luasem in calcul si eventualitatea asta", a afirmat Sergiu Andon.