Liderul PSD Mircea Geoana a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Craiova, ca deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu s-a inscris in PSD, el apreciind ca acest lucru "este un castig net pentru partid". Fostul deputat a spus, la prezentarea facuta de Geoana, ca negocierile pentru trecerea ei de la PSD au inceput in urma cu un an, dupa ce a avut negocieri cu toate partidele parlamentare, mai putin UDMR. Lia Olguta Vasilescu a mai afirmat ca liderul PSD Mircea Geoana a contrtibuit la luarea deciziei finale.
Deputatul a mai spus ca decizia a fost transmisa presedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor, ea evitand sa prezinte motivatiile care au determinat-o sa faca acest gest.
"Cred ca se astepatu la acest lucru inca de acum un an, de cand au scris despre mine in "Tricolorul". Am iubit mult acest partid si am pus suflet acolo. Sper ca fostii mei colegi sa nu-si schimbe parerea peste noapte despre mine. Eu nu am venit in PSD pentru functii, ba din contra, eu am pierdut functii venind in PSD. Eu nu voi mai fi presedintele Comisiei de invatamant din Camera si nici secretarul Comisei de regulament pentru ca aceste functii au fost negociate de PRM si este normal sa ramana la ei", a declarat Vasilescu, multumindu-i presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru "ajutorul" pe care i l-a oferit in politica.