Deputatul PSD Constantin Nita a precizat ieri prin intermediul unei scrisori deschise ca evaluarea IPP, conform careia suma alocata cazarii sale pentru un an echivala practic cu plata a 492 de zile de cazare, are la baza o greseala a Secretariatului Camerei Deputatilor. „Toata activitatea mea ca parlamentar nu mi-a adus atata publicitate cata mi-a adus o greseala a Secretariatului Camerei, din care Institutul de Politici Publice a tras concluzia ca pentru deputatul Nita anul are 492 de zile“, se precizeaza in scrisoarea deschisa.
Constantin Nita a precizat, de asemenea, ca in conformitate cu Regulamentul Camerei Deputatilor, in calitatea sa de membru al Biroului Permanent si de deputat din provincie, i s-a repartizat un apartament la Hotelul Bucuresti. Conform deputatului social-democrat, IPP a impartit suma alocata cazarii sale pentru un an la pretul pe zi al unei camere, si nu al unui apartament.
„Ziua de cazare intr-un apartament este, fireste, mai scumpa decat intr-o camera simpla. Astfel, ar trebui ca suma cheltuita de Camera Deputatilor intr-un an pentru cazarea mea sa fie impartita la pretul pe zi al unui apartament in Hotel Bucuresti, si nu la pretul unei camere“, a explicat Nita. (A.M.)