Deputatul Gelil Eserghep va candida de pe locul doi pe lista Partidului Romania Mare pentru Consiliul Judetean Constanta. Deputatul ne-a marturisit ca i-ar fi placut sa fie si primar al Constantei, dar s-a aratat constient de faptul ca, deocamdata, romanii nu sunt pregatiti sa aleaga un minoritar pentru a le fi primar. "Cine n-ar fi tentat sa candideze la Primaria Constanta?! Dar, asta este. Ar fi fost foarte greu sa conving oamenii sa-si schimbe mentalitatea si nu cred ca as fi avut sanse reale. Pana la urma, eu ma pricep mult mai bine la problemele care se intampla in tara, am multa experienta in administratia centrala", ne-a declarat Gelil Eserghep.
Deputatul PRM ne-a declarat ca se va implica serios in campania electorala a partidului sau, cerand derogare de la conducerea centrala pentru a veni cat mai des in Constanta. Gelil Eserghep sustine ca PRM se afla pe un trend ascendent, lucru confirmat, culmea, chiar de sondajele celorlalte partide. "Noi nu avem bani de sondaje, dar din datele obtinute de adversarii politici am putut vedea ca PRM se afla mult peste pragul electoral, asa ca nu vor fi nici un fel de probleme", a afirmat Eserghep. Pe de alta parte, deputatul a tinut sa evidentieze o problema mai veche a PRM, care a obtinut mereu la locale un scor mult mai slab decat cel de la alegerile generale. In opinia liderului PRM, exista trei explicatii: la alegerile parlamentare intra in cursa locomotiva partidului, Corneliu Vadim Tudor, fapt care duce la ridicarea partidului; exista diferente foarte mari intre liderii judeteni de partid, in ceea ce priveste capacitatea organizatorica si chiar valoarea acestora; PRM este totusi un partid sarac, care nu isi permite cheltuielile electorale exorbitante ale celorlalte formatiuni politice. Cu toate acestea, PRM si-a propus un target de 15% pentru localele din acest an, iar deputatul Eserghep s-a aratat optimist.
"Eu cred ca epoca lui Dutu a apus"

In privinta Constantei, Gelil Eserghep este de parere ca cel mai indreptatit sa candideze la sefia Consiliului Judetean este cel care a reprezentat acest partid timp de 8 ani in aceasta structura si anume Radu Comanici. "Sunt convins ca popularitatea acestuia este foarte mare, acum se va vedea adevarata valoare", a declarat Eserghep. Deputatul a reamintit episodul de acum 8 ani, cand a fost cap de lista la CJC; PRM a fost atunci al doilea partid dupa PSD, cu 12% la judet si aproape 11% la municipiu. Poate tocmai pentru a reitera acest succes, Gelil Eserghep va candida si anul acesta pentru CJC, fiind locul doi pe lista PRM. Deputatul a marturisit, pe de alta parte, ca i-ar fi placut sa fie si primar al Constantei, dar a fost suficient de lucid sa-si dea seama ca, minoritar fiind, nu are sanse reale de succes, in fata unui electorat cel putin conservator ca mentalitate. In alta ordine de idei, liderul PRM a adus in discutie si situatia creata in PD-L de catre deputatul Stelian Dutu. Desi s-a ferit sa comenteze, Gelil Eserghep a remarcat apusul carierei politice a liderului democrat-liberal: "Eu cred ca epoca lui Dutu a apus. Pentru noi, nu poate fi decat bine, orice necaz al adversarilor nostri e putin mai bine pentru noi, aste a logica politica".