Romania Libera informeaza: Negrut, demisionar din PDL: Partidul s-a inscris pe o traiectorie gresita.
Deputatul de Alba Clement Negrut, care si-a anuntat vineri demisia din PDL, a declarat ca reproseaza partidului ca a iesit din limitele programului de guvernare si si-a parasit total electoratul, inscriindu-se "pe o traiectorie gresita" din punct de vedere politic, potrivit Mediafax.
"Am iesit din limitele programului de guvernare si ne-am parasit total electoratul", a declarat Negrut, care a fost intrebat ce reproseaza PDL. Negrut a spus ca a incercat, inca din vara anului trecut, sa isi avertizeze fostii colegi din PDL ca partidul s-a inscris "pe o traiectorie gresita din punct de vedere politic".
"Inainte de a fi deputat am fost om politic si sunt si in continuare. Nu poti sa te duci la nesfarsit intr-o abordare de tipul negativist: nu-ti mai trebuie nimic, nu mai ai nevoie de pensionari, nu mai ai nevoie de profesori, nu mai ai nevoie de politisti, nu mai ai nevoie de medici
, nu mai ai nevoie de nimic. N-am dat niciun semnal de genul acesta. Sa nu o luati ca o interpretare socialist stiintifica. Nu sunt adeptul statului social, dar intr-o perioada de criza este nevoie de politici de dreapta moderate in care totusi cetateanul trebuie sa fie protejat. Ori noi am luat-o otova. O sa vedeti ca am dreptate. Dincolo de toate previziunile astea ale specialistilor politici din PDL care spun ca deja partidul este pe trend de crestere. Va spun ca nu e asa", a afirmat Negrut.
Clement Negrut a adaugat ca face aceasta afirmatie pe baza reactiilor pe care le primeste de la oamenii cu care se intalneste in fiecare zi. Fostul democrat-liberal a criticat si liderii locali ai PDL pe motiv ca nu isi asuma responsabilitatea guvernarii.
"Asta este o chestiune deranjanta. Majoritatea liderilor politici de la nivel local spun: 'Domnule, noi facem administratie, facem drumuri, bagam apa, canal, facem alei pietonale, politica fac aia de la Bucuresti', adica eu sau altii deputati si senatori. Noi votam acolo, noi suntem capul rautatilor. Pai domnule, un lider politic sa iasa sa isi asume responsabilitatea inclusiv a guvernarii. Eu asta vreau, sa ii vad ca ies in conferinta de presa si sa spuna dragi romani trebuie sa va taiem salariile, pensiile, trebuie sa inchidem spitalele, scolile si asa mai departe", a spus Negrut.
Deputatul PDL de Alba Clement Negrut si-a anuntat vineri demisia din partid, motivandu-si gestul prin faptul ca in ultima perioada a fost "atacat si terfelit in fel si chip" de catre colegii sai de partid.