Deputatului liberal Cornel Popa i-a fost conferit titlul de cetatean de onoare al municipiului Marghita pentru merite deosebite in sprijinirea realizarii obiectivelor de investitii de interes local si implicarea in dezvoltarea sociala si edilitara a urbei.
Deputatul bihorean a fost prezent sambata la Marghita, unde a participat la o sedinta festiva a Consiliului Local, in calitate de invitat.
Decizia de acordare a titlului de cetatean de onoare a fost luata de Primaria Marghita, in baza Hotaririi nr. 16 din 31 ianuarie 2007 a Consiliului Local. Diploma de cetatean de onoare, anexa a hotaririi Consiliului Local, a fost inmanata deputatului de primarul Pocsaly Zoltán, in cadrul unei festivitati restranse care a avut loc la primarie. Deputatul a intrat si in posesia unei mici statuete de bronz, reprezentand o mana care tine o margareta, simbolul orasului de pe Barcau. In opinia administratiei locale, Cornel Popa merita acest titlu datorita sprijinului pe care l-a acordat Marghitei in promovarea si sustinerea unor proiecte de investitii de interes comunitar. Marghitanii nu uita nici eforturile deputatului liberal pentru sustinerea construirii autostrazii Bors-Brasov, care va trece la numai 5 kilometri de oras, la Chiribis fiind prevazut un nod de intrare pe autostrada. De aceasta amplasare favorabila sunt legate multe dintre sperantele de dezvoltare a urbei in anii viitori. In aceeasi sedinta festiva a Consiliului Local, au mai fost acordate doua titluri de cetatean de onoare al Marghitei: fostului primar al orasului intre anii 1974 si 1984, Ioan Haias, pentru implicarea directa in dezvoltarea edilitara a urbei in perioada respectiva, si post-mortem regretatului profesor de limba maghiara Papp Attila, pentru sustinerea vietii culturale a localitatii.