"Pe Boc nu il mai asculta nimeni in guvern"
Vicepresedintele PDL Cezar Preda sustine ca premierul Boc "cu greu isi poate stapani Cabinetul" si a ajuns ca niciun ministru sa nu-l mai asculte, in plus considera ca seful Executivului trebuia sa-l dea afara imediat pe ministrul Finantelor, "dar ii e frica", si crede ca remanierea din toamna nu va mai avea loc.
"Sincer, sunt foarte ingrijorat. Daca pana acum, in mediile politice si economice romanesti se vehicula faptul ca prim-ministrul cu greu isi poate stapani Cabinetul. Iata, acum, in ultima perioada si noi, din interiorul Partidului Democrat vedem foarte clar acest lucru", a declarat azi Preda, pentru RFI, citat de Agerpres. Cezar Preda sustine ca pentru el nu au constituit o surpriza cele mai recente declaratii ale ministrului de Finante privind renuntarea la cota unica sau introducerea impozitarii progresive, pentru ca Vladescu "spune ce vrea, cand doreste, cum doreste". "Imi pare rau pentru primul-ministru ca a ajuns de nu-l mai asculta absolut nimeni. Nu e bine sa vedem in ultima luna ca s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finante, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, in ansamblu. Ce sa inteleaga cetatenii Romaniei, decat ca e un haos?", afirma oficialul PDL, in interventia de la RFI. Cezar Preda spune ca "e vina primului-ministru" si acesta "trebuia sa-l dea afara imediat pe Sebastian Vladescu pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e in stare sa faca acest lucru, ii e frica nu stiu de cine".
El spune ca, alaturi de mass-media, democrat-liberalii asista si ei "la o chestiune incredibila: un Cabinet in care primul-ministru afla ultimul de ce spune cate un ministru! Si totusi, nu doreste sa ia masuri!".
De asemenea, Cezar Preda nu crede ca remanierea Guvernului va avea loc nici in luna septembrie, bazandu-si argumentatia pe intarzierea reformei interne a administratiei centrale.