Deputatul democrat-liberal Catalin Buhaianu spune ca in sistemul economic din tara este haos. Parlamentarul sustine ca problemele se vor agrava si mai mult in cazul in care se va pune in aplicare legea privind micsorarea TVA pentru alimentele de baza la 5% si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, votata gresit de reprezentantii puterii.
"Acum asteptam demisia liderului grupului nostru, care a incurcat comisiile in depunerea proiectului de lege. Noi initial am respins acest proiect in Comisia de Specialitate si ar fi trebuit depus in Comisia de Respingere, dar a intrat in Comisia de Adoptare", a declarat deputatul Catalin Buhaianu, care a recunoscut ca a votat pozitiv legea.
Potrivit demnitarului, prevederile actului normativ sunt bune teoretic, insa practic efectele lor ar fi devastatoare, neexistand sustinere financiara.
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti un proiect de lege initiat de PSD+PC si PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de baza si o propunere legislativa a deputatului PD-L Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".
Demnitarii lucreaza acum la o initiativa legislativa care va fi promovata in regim de urgenta si va rectifica legea aprobata. O alta varianta este retrimiterea in parlament de catre presedintele Traian Basescu.