Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Titu Gheorghiof, a declarat ieri ca s-a aprobat memorandumul intern pentru modificarea si completarea normelor proprii de dotare cu autovehicule si a consumurilor lunare de combustibil. Titu Gheorghiof a precizat ca s-au respins doua puncte ale memorandumului, prin care vicepresedintii, secretarii, chestorii si liderii grupurilor parlamentare cereau 10 Dacii Logan si 20 de autoturisme de teren Aro. El a explicat ca Daciile au fost solicitate pentru a inlocui autovehiculele repartizate in timpul reviziilor tehnice, iar autoturismele de teren pentru deplasarile la munte. Gheorghiof a subliniat ca autovehiculele vor fi redistribuite, iar “liderul de grup poate utiliza masina grupului“ daca a sa este la verificare.

Deputatii au 126 de masini

Parlamentarii de la Camera Deputatilor vor utiliza, conform memorandumului intern, 126 de autoturisme. Astfel, membrii BP vor avea cate un autoturism Mercedes, liderii grupurilor parlamentare si ai comisiilor parlamentare cate un autoturism Nubira. Din momorandum reiese ca grupurile vor primi 18 autoturisme Dacia Logan si Super Nova care vor fi repartizate in functie de numarul de membri.
In ceea ce priveste consumul lunar de combustibil, memorandumul adoptat prevede “acordarea a 13,5 litri de combustibil pe luna pentru fiecare membru al grupului parlamentar, iar totalul obtinut se imparte la numarul de autovehicule repartizate.
“Potrivit memorandumului intern, numarul de mijloace de transport si consumul lunar de combustibil se vor recalcula la fiecare sesiune parlamentara, in functie de componenta la zi a fiecarui grup. Pe langa innoirea parcului auto, deputatii au mai investit aproape 47 de miliarde de lei pentru “galeria de trecere“ spre viitorul sediu al Senatului din Palatul Parlamentului, unde s-a amenajat noul bufet. Secretarul Biroului Permanent, Titu Gheorghiof, a precizat ieri ca era necesara amenajarea unui bufet si ca toate cheltuielile au fost suportate din bugetul Camerei.