Secretarul general al Camerei Deputatilor, Georgeta Ionescu, a organizat ieri un tur al Parlamentului, reamenajat pentru lucrarile celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei, care va avea loc saptamana viitoare.
Georgeta Ionescu a declarat in acest sens ca lucrarile de amenajare a celor 20 de sali si a spatiilor in care se vor desfasura lucrarile sunt pe ultima suta de metri. Ea a anuntat ca Secretariatul General, in calitate de executant al pregatirilor pentru Sommet, a economisit peste 462.000 de lei din cele 2.700.000 de lei pusi la dispozitie de catre Guvern, bani care vor fi returnati Executivului pana la 10 decembrie, alaturi de toate facturile justificatoare. Camera Deputatilor se poate "imbogati", dupa reuniune, cu cateva zeci de calculatoare si un televizor gigant cu plasma. Ionescu spera ca acesta sa nu mai fie cedat pentru ca presa sa poata urmari dezbaterile.
Camera Deputatilor va ramane si cu instalatia de spalat candelabrele de 2.800 de lei si cu peste 2.000 de becuri economice. Cel mai castigat va fi insa seful deputatilor, Bogdan Olteanu, care, imprumutandu-i biroul sau presedintelui Frantei, Jacques Chirac, va putea pastra mobilierul din piele alba de Cordoba, in valoare de 40.000 de lei. (N.N.)