Deputatii "pianisti", care voteaza la mai multe maini, adica folosind atat cartela proprie de vot, cat si cartelele altor colegi, risca sa fie sanctionati prin interzicerea participarii lor la lucrarile Camerei Deputatilor pe o perioada de pana la 15 zile, a decis Comisia juridica a Camerei. Membrii Comisiei juridice au analizat o caseta trimisa inca din sesiunea trecuta de Biroul permanent al Camerei, pe care erau surprinsi deputati care votau folosind mai multe cartele de vot.
Conducerea Camerei Deputatilor dorea sa stie de la Comisia juridica daca votul "la mai multe pupitre" constituie o incalcare a Regulamentului Camerei si a Statutului deputatilor si senatorilor. Comisia juridica a decis ca Regulamentul Camerei este incalcat prin votarea cu mai multe cartele electronice.
Nerespectarea prevederilor Regulamentului de catre parlamentari constituie abatere disciplinara, a apreciat Comisia juridica a Camerei. Secretarul Camerei Deputatilor Ioan Munteanu (PSD) a declarat ca Biroul permanent a decis sa ceara Comisiei juridice ca, pe langa punctul sau de vedere, sa-i nominalizeze pe deputatii care au votat la mai multe maini si care trebuie sa suporte consecintele din Regulamentul Camerei. (Nicoleta Nicolae)