Camera Deputatilor a respins proiectul de lege al doamnei Ecaterina Andronescu prin care se prevede posibilitatea ca absolventii de liceu sa intre la facultate fara diploma de Bacalaureat. Opozitia nu si-a exercitat dreptul la vot, desi reprezentantii PSD si PNL au fost prezenti in sala.
"Ii felicit pe colegii mei din Camera Deputatilor pentru votul de respingere al proiectului de lege afacultate fara diploma de Bacalureata. Sunt surprinsa ca deputatii USL nu au vrut sa-si asume responsabilitatea votului si au lasat-o in offside pe colega lor Ecaterina Andronescu. E momentul ca doamna rector sa retraga din Parlament initiativa aFacultate fara diploma de Bacalaureata. Generatia tanara trebuie sa fie pregatita pentru corectitudine, competitivitate, dar mai ales performanta. In Iasi, aproximativ 10 000 de oameni si-au exprimat sustinerea pentru retragerea acestei initiative din Parlament. Voi continua actiunea de adunare a semnaturilor pana cand acest proiect va fi retras din Parlament", a declarat Mihaela Popa, vicepresedintele PDL, membru al Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Senatul Romaniei
Deputatii au respins proiectul de lege care prevede posibilitatea intrarii la facultate fara diploma de Bacalaureat prin adoptarea raportului de respingere al Comisiei de Invatamant cu 170 de voturi pentru, 5 impotriva si 2 abtineri. Camera Deputatilor este prima Camera sesizata, Senatul fiind Camera decizionala.