Camera Deputatilor a aprobat cu 192 de voturi pentru si 35 de voturi impotriva cerererea procurorului general de incepere a urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.
PNL a sustinut inceperea urmaririi penale si pentru capetele de acuzare propuse de comisia Ridzi, ce nu se regasesc in cererea Procurorului General, respectiv delapidare. Votul a fost secret, cu bile.
Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a afirmat, in plenul Camerei Deputatilor, ca isi va dovedi in instanta nevinovatia si va fi oricand la dispozitia Parchetului.
"Solicitarea procurorului general pentru demararea procedurilor inceperii urmaririi penale impotriva mea sunt sigura ca va fi avizata favorabil. Chiar eu am cerut si solicit in continuare acest lucru. Nu fac parte din partidul care, de cinci ani, face tot posibilul ca fostul sau prim-ministru sa nu ajunga in fata instantei. Eu fac parte dintr-un partid care respecta institutiile statului si care nu ponegreste justitia in functie de interesele politice. Cred in nevinovatia mea si o voi dovedi in fata instantei", a declarat Monica Iacob-Ridzi.
Ea a mentionat ca nici oamenii politici si nici comentatorii nu trebuie sa dea "sentinte".
"Faptul ca s-au coalizat toate fortele politice si mediatice impotriva unui om politic despre care se presupune ca ar fi comis ilegalitati ar putea fi un gest laudabil. Doar ca acest suflu nu se regaseste si in cazul demnitarilor sau a fostilor demnitari PSD si PNL, ceea ce-mi da posibilitatea sa pun la indoiala buna credinta a acestor demersuri publice si sa le dau o conotatie de rafuiala politica PSD si PNL cu toate ca PSD este o parte a coalitiei de guvernamant", a mai spus Ridzi.