Conducerea Camerei Deputatilor a amanat pentru saptamana viitoare adoptarea unui regulament intern privind functionarii publici din structura serviciilor Camerei, unii membri ai Biroului Permanent avand obiectii fata de faptul ca functionarii de la grupurile parlamentare nu vor putea face politica.
Chestorul Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, a declarat ca discutiile dintre membrii Biroului permanent au vizat unele articole din regulamentul intern care ar crea o dubla subordonare a functionarilor publici parlamentari de la Camera Deputatilor. Discutii in Biroul Permanent au aparut si pe marginea textelor care precizeaza ca functionarii parlamentari nu pot sa mai faca politica, or, unii dintre ei sunt membri ai unor formatiuni politice, a explicat Ioan Oltean.
Nemultumirile unor deputati din Biroul permanent al Camerei au fost generate si de programul de lucru al functionarilor parlamentari, de 8 ore pe zi, stabilit in regulamentul intern, precum si de faptul ca munca suplimentara a functionarului parla-mentar nu se va putea face fara acordul acestuia. Potrivit regulamentului intern, functionarii publici parlamentari vor trebui sa nu favorizeze, in exercitarea atributiilor ce ii revin, un partid politic si sa nu participe la activitati politice in timpul programului de lucru. (M.F.)