Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca, daca seful statului, Traian Basescu, isi incalca atributiile, acesta poate fi suspendat, avertizand insa ca opozitia nu are voturile necesare si nici instrumentele de a atrage parlamentari precum cei de la PDL.
Intrebat, joi seara, intr-o emisiune la Antena 3 daca PSD ar putea face demersuri alaturi de PNL pentru suspendarea presedintelui, Ponta a declarat: "Categoric, intr-un scenariu simplu - si nu ma feresc sa il spun public - daca reusim sa formam o majoritate si sa dam jos Guvernul si mai departe putem sa folosim acea majoritate daca Traian Basescu isi incalca atributiile, putem sa o facem".
Ponta a avertizat insa ca in acest moment nu exista voturile necesare pentru suspendare.
"Dar o spun a mia oara, poate pana la urma reusesc sa explic: noi si liberalii, indiferent de formula, aliati sau nealiati, n-avem numarul necesar de voturi. N-avem nici instrumentele pe care le-a folosit Traian Basescu si le foloseste pentru a lua parlamentari de la noi sau de la PNL - i-a santajat cu dosare, i-a cumparat cu functii. Si, sincer sa fiu, nici n-as vrea sa folosesc asemenea instrumente. Dar daca vom reusi sa obtinem o majoritate, cand ai o majoritate poti sa te gandesti, poti sa gasesti solutii. Dar deocamdata nu avem noi cu liberalii", a conchis presedintele social-democrat.