Deputatul PD de Timis, Valeriu Tabara, vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor si fost ministru al Agriculturii in Guvernul Vacaroiu, a criticat ieri politica agricola sustinuta de actualul ministru de resort, liberalul Gheorghe Flutur.
Tabara l-a acuzat pe Flutur ca a facut declaratii referitoare la calitatea proasta a graului de anul acesta si a aratat ca prin aceste afirmatii ar fi determinat reducerea dramatica a pretului acestui produs la producatorii agricoli.
„Este inadmisibil pentru un ministru sa repete de zeci de ori, inainte ca productia sa fie finalizata si sa aiba toti indicatorii, ca productia de grau a Romaniei nu este de calitate. In orice situatie, pentru astfel de afirmatii cineva ar trebui sa-si dea demisia“, a spus Tabara. Parlamentarul PD a afirmat ca ministrul Flutur nu face altceva decat sa continue politica PSD din domeniul agriculturii.
„Politica actuala din agricultura nu este cea din programul de guvernare al Aliantei DA“, a spus Tabara, adaugand ca „sunt doar carpeli de moment, nimic mai mult“.
El s-a referit si la subventiile acordate agricultorilor si a apreciat ca agricultura Romaniei nu poate fi performanta cat timp ramane „o structura economica bazata numai pe surse bugetare“.
Parlamentarul PD a avertizat ca saptamana viitoare va face demersuri pe langa conducerea Partidului Democrat pentru a „incerca sa lamureasca PD-ul sa se delimiteze de actuala politica agricola a Romaniei“.