Accederea lui Dan Voiculescu in functia de vicepremier a involburat si mai mult apele unei Coalitii si asa extrem de subrede. Daca liberalii l-au primit cu bratele deschise pe controversatul milionar, democratii s-au aratat mai mult decat circumspecti, insistand chiar mai hotarati pe necesitatea restructurarii Guvernului prin injumatatirea numarului de ministrii. De notat ca o astfel de masura l-ar lasa pe Voiculescu cu buzele umflate, deoarece printre portofoliile pe care democratii vor sa le desfiinteze se numara si cel de vicepremier. Nu este exclus ca, in aceste conditii, atacurile conservatoare- liberale impotriva democratilor si in special asupra lui Basescu (geniul din umbra al PD-ului) sa se inteteasca prin intermediul principalului capital de partid al lui Voiculescu, televiziunea Antena 1.
Liberalii si democratii au in mod cert opinii divergente in privinta lui Dan Voiculescu. Liberalii, ei insisi reprezentati la guvernare de mai multi milionari de top (printre care premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul de Finante, Sebastian Vladescu), cred ca mogulul conservator are o viziune pragmatica asupra economiei, din postura sa de experimentat om de afaceri. In acest fel, Voiculescu ar putea in sfarsit elabora o lege a investitiilor, crede PNL, care, in concluzie nu are nimic impotriva desemnarii presedintelui PC in functia de vicepremier pe probleme economice. De cealalta parte, democratii s-au abtinut cat au putut asupra acestei chestiuni. "Nu este o persoana care sa nu fi fost controversata", a declarat deputatul Daniel Buda, care a declarat insa ca PD respecta decizia PC deoarece vine din partea unui coleg de Coalitie. Remarcile diplomate s-au oprit insa aici, democratii solicitand insistent restructurarea guvernului prin scoaterea pe tusa a posturilor de vicepremieri si reducerea la 15 a numarului de ministere.

Liberali scosi din schema de planurile democrate

Presedintele PD Emil Boc a declarat ieri ca se doreste eliminarea functiilor de ministru de stat si ministru delegat, noua structura putand fi validata de Parlament chiar saptamana viitoare. "Orice amanare a discutiei pe tema restructurarii poate compromite acest demers", a atentionat Boc, fortand astfel mana liberalilor. Acestia trebuie in acest moment sa aleaga practic intre doua rele, in conditiile in care o simpla remaniere i-ar viza exclusiv pe ministrii liberali fie ai Agriculturii, fie al Sanatatii, iar o restructurare serioasa ar scoate de asemenea din schema chiar mai multi ministrii si secretari de stat liberali. Tocmai de aceea, liderii PNL au anuntat aseara ca sunt dispusi sa accepte doar o remaniere, in functie de necesitati, negocierile dintre membrii Coalitiei continuand si zilele acestea, pana la identificarea unei solutii de compromis.