"Eu cred ca mai importanta este problema din sanatate decat cea a drumurilor", a mai spus liderul democratilor bihoreni, care insa a tinut sa precizeze ca nici colegii sai din Biroul Permanent National al PD nu sunt multumiti de activitatea colegului lor Gheorghe Dobre. Totusi, ca sa nu cada toata vina asupra ministrului Dobre, presedintele PD Bihor a aruncat o parte din vina si asupra premierului si a ministrului Finantelor. "Ministrul Transporturilor spune ca ministrul Finantelor nu a dat drumul la finantare. Mai mult, premierul Tariceanu a mai declarat ca este multumit de actualul cabinet", a mai spus liderul PD.
Filip a infirmat faptul ca ministrul Dobre nu ar face nimic pentru bihoreni. "Facem centura Oradiei pe banii Ministerului Transporturilor, luam 48 de milioane pentru reabilitarea canalizarii municipiului Oradea, deci vom aduce in judetul Bihor aproape 60 de milioane de euro." Totusi, liderul PD Bihor a uitat sa mentioneze ca populatia din Bihor nu este concentrata numai in municipiul pe care el il pastoreste, ci doar o treime, restul de doua treimi locuind in judet si circuland pe ceva ce ar trebui sa se numeasca drum national, dar care numai a drum national nu arata. In legatura cu licitatia pentru reabilitarea DN 76 Oradea-Deva care trebuia sa aiba loc in data de
4 mai 2006, Filip a sustinut ca licitatia a fost amanata din nou, din cauza unor probleme la caietul de sarcini. Desi, in acest an, trebuiau finalizate lucrarile la reabilitarea acestui drum, nici pana la ora actuala licitatia pentru reabilitarea drumului spre Deva nu a avut loc.