Liderul PD Emil Boc a declarat ieri ca Sorin Frunzaverde a participat "din punct de vedere administrativ" la intalnirea delegatiei PPE cu reprezentantii PSD de la Hotelul "Phoenicia", sustinand insa ca intre PSD si PD nu exista intalniri politice.
Emil Boc a sustinut ca "nu a existat nici o intalnire PD-PSD din punct de vedere politic, nu a existat si nu exista nici un plan de colaborare PD-PSD". Acesta a negat categoric existenta oricaror "contacte politice" intre PD si PSD, insa a recunoscut faptul ca democratul Sorin Frunzaverde a participat la intalnirea delegatiei PD cu liderii PSD, care a avut loc la Hotel "Phoenicia" saptamana trecuta, joi seara.
"Intalnirea a existat intre delegatia PPE si PSD, la care, din punct de vedere administrativ, a participat si presedintele democrat pentru relatii internationale Sorin Frunzaverde, care a condus delegatia PPE in Romania", a afirmat Boc.
El a admis ca "poate a fost o greseala" ca intalnirile delegatiei PPE cu lideri PD, PN„CD, UDMR si PSD au fost organizate succesiv, toate la Hotelul "Phoenicia", ceea ce a generat o serie de speculatii in mass-media.
Presedintele democrat a infirmat si "scenariul politic" potrivit caruia, dupa prezentarea Raportului de tara al Comisiei Europene din mai, democratii s-ar retrage de la guvernare. (A.M.)