Conducerea democrata a decis ca nu exista nici un motiv pentru a-si schimba vreun ministru din Cabinetul Tariceanu, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, vicepresedintele PD, Ioan Oltean, declarase ca la Colegiul Director din februarie unii ar putea sa piarda sprijinul politic.
Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ieri ca Biroul Permanent National (BPN) al PD a hotarat, in unanimitate, sa-si manifeste sustinerea politica fata de toti ministrii, sefii de agentii guvernamentale si secretarii de stat PD, pentru a pune capat zvonurilor din ultima vreme.
Boc a precizat ca in februarie va avea loc Colegiul Director, in cadrul caruia ministrii PD vor prezenta un bilant al activitatii fiecaruia, dar ca in cadrul BPN de ieri nu s-a propus in nici un fel ca sedinta de luna viitoare sa se finalizeze cu un "vot de blam".
Presedintele democrat a explicat ca, in lipsa unei decizii in acest sens a BPN, ministrii nu vor fi evaluati. El a adaugat ca, oricum, conducerea PD isi monitorizeaza permanent reprezentantii in Guvern si nu considera ca ar exista motive pentru acordarea unor voturi de neincredere.
Cu toate acestea, in noiembrie anul trecut, Emil Boc declarase ca in cadrul proximei sedinte a Colegiului Director s-ar putea da ministrilor democrati "un vot de incredere sau de neincredere", afirmatie completata sambata trecuta de vicepresedintele PD Ioan Oltean, care a precizat ca cei care nu vor primi un vot de incredere ar putea fi remaniati.

Prioritatile PD

In sedinta de ieri a BPN, democratii si-au reiterat obiectivele pentru 2006 specificate la sfarsitul anului trecut. Astfel, alaturi de integrarea europeana, agenda PD include dezvoltarea infrastructurii si reformarea administratiei publice locale.
In privinta infrastructurii, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a precizat ca prioritara este modificarea legislatiei in domeniul licitatiilor publice, cea actuala fiind insuficienta si incurajand coruptia.
Emil Boc a adaugat ca proiectul democrat de dezvoltare a infrastructurii include si domeniul educatiei. El a precizat ca in urmatoarele doua saptamani, ministrul de resort, Gheorghe Dobre, va prezenta o strategie pentru perioada 2006-2015. De asemenea, in perioada imediat urmatoare va fi adoptata si o hotarare de Guvern referitoare la contractul renegociat privind autostrada Transilvania.