Presedintele democratilor, Emil Boc, a declarat ieri ca PD isi rezerva dreptul de a nu vota Ordonanta "Gojdu", in cazul in care ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, nu face demersuri "rapide" de negociere cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe si ai acestei fundatii.
Emil Boc i-a solicitat ministrului de Externe "sa consulte si sa faca demersuri rapide de a negocia si discuta cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe si cu cei ai Fundatiei Gojdu", pentru a gasi o varianta "acceptabila" a legii prin care se ratifica Acordul dintre Romania si Ungaria. Liderul PD a explicat ca partidul pe care il conduce "isi rezerva dreptul de a nu discuta si vota o varianta care sa fie in neconcordanta cu legea, iar, pe de alta parte, sa afecteze interesele Bisericii Ortodoxe".
El a subliniat ca situatia poate fi deblocata numai prin interventia "rapida" a ministrului de Externe.
Pe de alta parte, Emil Boc a spus, referitor la Legea Statutului minoritatilor, ca democratii nu accepta infiintarea unor Consilii ale Autonomiei Culturale, dar ca "se poate retine" un drept de aviz consultativ pentru actualul Consiliu al Minoritatilor Nationale. (N.N.)