198 de voturi au acordat deputatii pentru modificarea Legii referendumului referitoare la demiterea mai usoara a presedintelui, prin votul majoritatii cetatenilor care se prezinta la urne. In favoarea acestei modificari au votat "in corpore" PSD, PNL, PC, UDMR, dar si doi deputati PD: Dumitru Puzdrea si Radu Dragus. O alta "sicana" pregatita de deputati pentru Basescu este interdictia de a initia referendumuri din momentul demararii procedurii de suspendare.

Deputatii au adoptat cu 198 de voturi "pentru", 46 "impotriva" si 2 abtineri legea referendumului prin care demiterea presedintelui Romaniei, indiferent daca a fost ales din primul sau al doilea tur de scrutin, va fi facuta cu votul majoritatii cetatenilor care se prezinta la referendum. In favoarea acestei modificari si-au exprimat optiunea, previzibila de altfel, atat parlamentarii Opozitiei si liberalii, dar si udemeristii, suparati pe presedinte pentru problemele penale ale ministrului Nagy. Surpriza a venit din partea democratilor Dumitru Puzdrea si Radu Dragus, care s-au alaturat prin votul lor promodificare coalitiei anti-Basescu. Referitor la gestul colegilor de partid, Cristian Radulescu a declarat pentru "Realitatea romaneasca" ca nu exista nicio disidenta democrata, cei doi fiind doar "neatenti" in momentul votului.
Deputatii au eliminat si interdictia de a se organiza referendumuri simultan cu alegerile locale, parlamentare, prezidentiale sau europarlamentare, dar au introdus un nou amendament, care prevede ca presedintele nu mai poate initia niciun referendum din momentul demararii procedurii de suspendare. Modificarile, intr-o noua formulare, se afla pentru a treia oara in dezbaterea plenului Camerei, in timp ce Senatul a respins acest ultim proiect de lege, insa in acest caz Camera Deputatilor este forul decizional.

PD va contesta modificarile

Deputatul PD Cristian Radulescu a declarat in plenul Camerei ca modificarea Legii referendumului a fost adoptata de o "majoritate ciudata" si ca exista o "ravna" de a face ca presedintele Basescu "sa fie cat mai mic si impins de pe locul pe care-l ocupa". Radulescu a precizat ca PD va contesta la Curtea Constitutionala si aceste modificari la Legea referendumului, deoarece nici acestea nu respecta Constitutia.
Potrivit lui Radulescu, solutia adoptata de Camera Deputatilor de a demite presedintele Romaniei, indiferent in care tur de scrutin ar fi ales, prin votul majoritatii celor prezenti la referendum, duce la posibilitatea ca un presedinte ales din primul tur de 12 milioane de cetateni sa poata fi demis de doi cetateni.
"Aici am ajuns datorita orbirii unor parlamentari", a spus Radulescu. In replica, Lucian Bolcas (PRM) a spus ca proiectul a fost votat democratic, iar conservatorul Pantelimon Manta a tinut sa-l atentioneze pe seful statului: "Nea Traiane nici nu stii cat de mic incepi sa fi!".