Dupa ce premierul liberal a anuntat ca restructurarea Cabinetului nu reprezinta pentru el o prioritate si ca tema restructurarii este vehiculata de catre reprezentantii PD pentru a ataca PNL, democratii bat in retragere.
Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat joi ca premierul este cel care trebuie sa avanseze o formula de guvern restructurat, "Noi credem ca este firesc sa respectam premierul Romaniei. Domnia Sa trebuie sa vina cu un punct de vedere pe care sa-l discutam", a precizat Vasile Blaga. Liderul democrat a adaugat ca PD va astepta initiativa premierului. "Vom astepta punctul de vedere al premierului", a mai spus Blaga. Pozitia adoptata de democrati vine la doua zile dupa ce seful Executivului apreciase ca PD ar fi inteles ca tema nu este oportuna. "Este o idee vehiculata de colegii din PD, pentru ca ei aveau tot timpul darul sa scoata teme cu care sa atace prim-ministrul sau Partidul National Liberal. Am avut recent o discutie cu ei (reprezentantii PD - n.r.) si m-au intrebat: dar de ce e necesara restructurarea? Cred ca au inteles si ei ca - din punct de vedere politic sau nici macar organizatoric - nu este necesara o restructurare la nivelul Guvernului".

Premierul vrea o formula eficienta, si nu una spectaculoasa

Premierul a aratat ca se poate vorbi de o reducere a numarului membrilor Cabinetului sub 22 de posturi si a amintit ca numarul secretarilor de stat a fost redus semnificativ, proiectele de descentralizare a activitatii la nivelul ministerelor fiind intr-un stadiu avansat. "Este nevoie de o actiune eficienta in locul uneia spectaculoase", a spus Tariceanu. "Se poate face un cabinet cu mai putin de 22 de membri, dar ca numar de ministere sa nu va imaginati ca putem face ministere-mamut pentru a reduce cu doi numarul de ministere", a adaugat Tariceanu.