Democratii nu mai vor sa faca compromisuri si ameninta ca vor scoate Partidul Conservator de la guvernare, daca acesta nu-si exprima public pozitia pro-Coalitie. Conservatorii se justifica spunand ca sunt parteneri stabili si ca asteapta hotararile de saptamana viitoare ale conducerii Coalitiei.
Vicepresedintele PD, deputatul Ioan Oltean, s-a alaturat celorlalti lideri democrati care au criticat oportunismul partidului lui Dan Voiculescu. El a precizat ca Alianta nu mai este dispusa sa faca nici un fel de compromisuri legate de „atitudinea duplicitara“ a conservatorilor. Oltean a precizat ca PC va iesi de la guvernare, daca nu va sustine total Alianta D.A. El a spus ca PD le-a cerut conservatorilor, la Colegiul Director al PD din aceasta saptamana, „sa-si defineasca pozitia“, in mod public si „sa stabileasca hotarul unde se asaza“. „Este clar ca PC inca nu si-a asezat fundul cum trebuie in barca Coalitiei. Inca mai are o parte din el la PSD si o parte la noi“, a adaugat Oltean. El a mai spus ca PC „trebuie sa se hotarasca unde se asaza. Ori vine la Alianta, ori ramane la Nastase“, a declarat deputatul PD. Intrebat cum poate fi eliminat PC de la guvernare in lipsa anticipatelor, Oltean a precizat ca Alianta le va demite ministri si va face guvern minoritar. „Este posibil. Daca nu vom reusi sa guvernam asa, vom organiza alegeri anticipate“, a explicat viceliderul PD. Oltean a amintit ca „testul de fidelitate“ al PC va fi dat in septembrie, cand Parlamentul va dezbate Legea administratiei publice locale.

Conservatorii sunt in asteptare

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat, la randul sau, ca, potrivit protocolului Coalitiei, orice problema se dezbate in cadrul Consiliului National de Coordonare (CNC). Bogdan Ciuca a precizat ca Partidul Conservator va continua sa fie un factor de stabilitate si va sustine cabinetul Tariceanu. „PC nu da declaratii si nici nu stabileste pozitii oficiale cu privire la declaratiile oricarui om politic din orice colt de tara“, a adaugat Ciuca. El a mai spus ca PC asteapta sedinta CNC, de saptamana viitoare, pentru a dezbate cu partenerii de Coalitie toate temele ridicate. „Suntem convinsi ca vom depasi orice tema si orice problema si ne vom stabili o pozitie pe care o vom face oficiala“, a conchis Ciuca.