Senatorul PD Nicolae Iotcu a prezentat, joi, intr-o conferinta de presa, o adresa interna a PSD care ar dovedi, potrivit democratului ca localitatile din Arad primesc bani de la Guvern in functie de rezultatele pe care PSD le-a obtinut la europarlamentare in aceste localitati. Adresa prezentata de Iotcu este semnata de liderul PSD Arad, Florin Remetean, la 05. 12, este destinata vicepresedintelui PSD Liviu Dragnea, si se refera la "repartizarea fondurilor pe localitati, ca urmare a performantelor obtinute la alegerile europarlamentare in judetul Arad". Senatorul democrat Nicolae Iotcu a mai prezentat si o pagina din Monitorul Oficial nr. 863, care cuprinde o Hotarare de Guvern privind repartizarea sumei alocate din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in in bugetul de stat pe anul 2007, pe unitati administrativ-teritoriale. Editia Monitorului Oficial este publicata in data de 17.12.2007. Sumele comunicate in adresa interna a PSD din 5 decembrie coincid cu cele din Hotararea de Guvern, din 17 decembrie.
Iotcu a aratat ca sumele respective au fost publicate in Monitorul Oficial inainte ca Parlamentul sa voteze bugetul de stat pe anul 2008, "ca sa fie siguri domnii de la PSD ca ceea ce au negociat va si indeplini guvernul PNL". Senatorul PD a conchis ca adresa interna a PSD, confirmata de Monitorul Oficial, dovedeste ca "locuitorii judetului Arad sunt pedepsiti de actualul guvern ca nu au adus mai multe voturi PSD-ului".
In replica, liderul PSD Arad, Florin Remetean, sustine ca sumele invocate reprezinta banii dati de Executiv pentru echilibrarea bugetelor. "Este vorba de banii dati de Guvern pentru echilibrarea bugetelor la primariile cu probleme, care nu pot incheia anul bugetar. Noi am prezentat la PSD Bucuresti primariile pe care le stim cu probleme, pentru a ne asigura ca avem sprijinul de la centru pentru acesti primari care au facut performanta la europarlamentare si, deci, au sustinerea localnicilor. Proiectul a fost promovat de Prefectura si CJ Arad la Guvern, PSD Arad a cerut la partid doar sprijin pentru aceste primarii cu probleme, asa cum cred ca au procedat toate judetele", a declarat Remetan.