Biroul Permanent National al PD s-a intrunit ieri la Bucuresti pentru a discuta propunerea liderului democrat Emil Boc de a sustine un guvern minoritar. La sfarsitul intrunirii, Boc a incercat sa calmeze lucrurile spunand ca PD va sustine in cadrul Aliantei si a Coalitiei schimbarea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului si nu a discutat „scoaterea“ PC de la guvernare. El a precizat ca schimbarea presedintilor Camerelor Parlamentului se poate face prin modificarea Regulamentului si prin votul parlamentarilor Coalitiei de guvernare.
De asemenea, PD va mai sustine modificarea legislatiei, astfel incat sefii serviciilor descentralizate sa nu mai fie functionari publici si manageri, iar presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene sa poata fi inlocuiti cu votul a jumatate plus unul din numarul consilierilor, „pentru a se renunta la coabitarea cu PSD“, a mai spus Boc, la finalul sedintei BPN al partidului.
Pe de alta parte, liderul PD a precizat ca, peste o saptamana, toti ministrii democrati vor prezenta un raport in fata Colegiului Director al partidului, care va cuprinde evaluarea activitatii lor si liniile de actiune in perioada urmatoare, in functie de aceste rapoarte urmand sa se decida ce ministri vor fi remaniati.
BPN al PD a mai decis ca Vasile Blaga sa il inlocuiasca pe Adriean Videanu din functia de presedinte al organizatiei PD Bucuresti, deoarece Videanu este si presedintele executiv al partidului si nu poate cumula cele doua functii. (D.P.)