Dilemele din Organizatia Judeteana a Partidului Democrat Liberal vor lua sfarsit astazi, pentru ca exact azi se va decide clar care sunt candidatii PD-L pentru alegerile parlamentare. Pana la decizia finala, care va arata daca Marius Necula va candida sau nu la parlamentarele din toamna, desi se vehiculeaza ca ar spera cu indarjire la un post de senator, forfota din partid pare sa fi acaparat toata suflarea democrat-liberala. Si toate acestea pentru simplul fapt ca numele lui Marius Necula este strans legat de lumea interlopa, iar democrat-liberalii nu vor ca lumea sa-i catalogheze in functie de "tinichelele" unor colegi.

Trecut tumultuos

"Chiar nu conteaza cine va candida, numai Marius sa nu fie", ne spunea zilele trecute un membru PD-L, care, culmea, pana de curand a facut parte din tabara venita din PL-D. Marius, cel de care facea vorbire interlocutorul nostru, este Marius Necula, fost membru PSD, fost membru PL-D, fost prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene PD-L, fost presedinte interimar al Organizatiei Municipale PD-L si actualmente aspirant la un fotoliu de senator. Asa cum am mai scris si cu cateva luni in urma, PD-L Galati e mai tensionat ca niciodata. Si aceasta situatie persista si se agraveaza de luni bune.

Marius Necula a fost prezent pe baricade la alegerile din luna iunie, cand s-a bagat prin orice mijloace in cursa pentru Consiliul Judetului. Dupa ce a trecut fugitiv din PSD in PD-L, via Partidul Liberal Democrat, formatiune ce a a avut o viata ceva cam scurta, dar destul de fructuoasa incat sa-i permita lui Marius Necula sa spere la un post de presedinte intr-un partid "cu nume sonor", acesta nu a pierdut vremea si s-a "antrenat" rapid pentru a castiga si aceasta functie, dar si sefia Consiliul Judetului. Chiar daca de la inceput a starnit panica in PD-L, iar colegii s-au temut mereu de trecutul si de legaturile acestuia cu interlopii, "amicitii" care puteau schimba imaginea despre partid si componenta, acesta a fost lasat sa candideze pentru CJ chiar daca rezultatul nu i-a adus postul dorit. Intre timp, Marius Necula a participat la activitatea de reorganizare a filialei judetene a PD-L, fara a scapa vreun moment ocazia de a prinde, in orice clipa, sefia acestui partid, indiferent prin ce metoda.

O noua incercare...

Dupa esecul de la locale, cand a pierdut fotoliul de conducere al Consiliului Judetului, cand de suparare a spus despre intreaga organizatie PD-L Galati ca s-ar fi "dus de rapa", desi a fost iertat si iesirea sa a fost catalogata drept o chestiune de moment cauzata de esecul la alegeri, colegii sai par sa nu fi uitat si nu prea cocheteaza cu ideea ca acesta sa candideze pentru Senat din partea filialei galatene a PD-L. La ora actuala se vehiculeaza cateva nume de persoane posibile a candida pentru uninominalele din toamna, insa democrat-liberalii sunt sceptici cand vine vorba de o noua candidatura a lui Marius Necula.

Oricum ar sta lucrurile, cert este ca, din moment in moment, la filiala galateana a PD-L se va decide cine va candida la viitoarele alegeri.