Proiectul de lege al PC, prin care se dorea ca demnitarii sa nu mai poata sa faca parte din comisii de privatizare si din consiliile de administratie, nu a reusit sa treaca de votul parlamentarilor, desi toata lumea parea de acord cu ideea conservatorilor.

"Noi explicam prin acest proiect ca nu credem in ideea de om orchestra, omul care e foarte bun la minister, care e foarte bun si la privatizarea unei banci, foarte bun si la privatizarea unei societati a statului chiar daca este un alt profil de activitate, omul bun la toate. Nu credem in asta. Credem in omul care trebuie sa-si faca treaba acolo unde a fost pus si sa-i lase pe profesionisti sa-si faca treaba acolo unde trebuie sa-si faca treaba, plus ca prin acest proiect de lege vroiam sa indepartam cel putin suspiciunea ca cei care impart parte-si fac, adica acei demnitari din consilii de administratii mai reprezinta si anumite grupuri de interese. Pe langa beneficiile pe care le ofera o asemenea functie intr-o comisie de privatizare exista si suspiciunea ca nu mereu acestia reprezinta interesul public", a spus Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PC.

Totodata, acesta a precizat ca, desi proiectul a trecut usor de Senat, iar toata lumea de la Camera Deputatilor era de acord cu el, acesta a cazut, ceea ce a reprezentat o surpriza de proportii pentru conservatori. La votul proiectului PC au participat 248 de parlamentari, 135 au votat pentru proiectul de lege si 101 au votat impotriva, iar ceilalti s-au abtinut. Fiind lege organica, proiectul nu a intrunit numarul de voturi necesar pentru a fi adoptat, motiv pentru care PC este decis ca, in cel mai scurt timp, sa reia aceasta tema.