Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca liberalii vor respecta protocolul Aliantei D.A., care interzice trecerea membrilor de la PNL la PD si viceversa, precum si ca nu vor avea relatii de colaborare cu Initiativa 2003.
a€žNoi ne vom respecta protocolul. çn nici un caz PNL nu va avea relatii de colaborare cu Initiativa 2003a€œ, a declarat Nicolaescu, adaugand ca problemele pe care le au in acest moment fosti colegi din PD nu intereseaza Partidul Liberal.
Nicolaescu si-a exprimat increderea ca atat Cozmin Gusa, cat si Lavinia ßandru si Aurelian Pavelescu isi vor respecta declaratiile facute recent, conform carora vor continua sa sustina programul de guvernare al Aliantei D.A. si vor vota in Parlament pentru acesta. Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia ßandru au anuntat miercuri ca demisioneaza din PD pentru a nu pune organizatiile teritoriale din care fac parte in situatia de a raspunde la a€žpresiunilea€œ care vor fi facute pentru excluderea lor din partid.
Gusa a declarat ca, deocamdata, cei trei nu si-au pus problema inscrierii intr-un alt partid sau a fondarii unei alte formatiuni politice.