Ziarul Financiar informeaza: Cristian Parvulescu: "Daca manifestatiile continua, nu este exclusa demisia guvernului"

Analistul politic Cristian Parvulescu a declarat pentru Ziarul Financiar ca miscarile de protest din ultimele zile ce au avut loc in Romania se inscriu in sirul protestelor la nivel mondial, ce au inceput in primele luni ale anului trecut in lumea araba.
"Miscarea de protest din Romania se integreaza in miscarea mai ampla a Indignatilor, care se particularizeaza in fiecare tara. A inceput in lumea araba si a ajuns la finalul anului trecut in Rusia. Anul acesta a inceput cu proteste in Ungaria si acum in Romania", considera Parvulescu.
"In Romania factorul declansator a fost interventia neispirata si provocatoare a presedintelui Traian Basescu, iar manifestatiile pro Arafat au fost doar scanteia, nu cauza protestelor. Nemultumirile s-au acumulat in ultimii 20 de ani pentru ca politicul a luat decizii fara dialog social. Daca manifestatiile continua situatia va deveni tot mai grea pentru guvern si nu ar fi exclusa demisia executivului, dar nici acest lucru nu stim daca va multumi populatia", mai spune analistul politic.