Intr-un Post Scriptum la o postare pe blog, Adrian Nastase afirma ca actuala putere din Romania doreste sa mute Parlamentul in cladirea Bibliotecii Nationale.
'Din informatiile mele - scrie Nastase - se pare ca actuala putere doreste sa "delocalizeze" Parlamentul. Fiind convinsi ca Parlamentul este o institutie inutila, se pregateste mutarea Parlamentului "unicameral" in sediul Bibliotecii Nationale, unde se are in vedere amenajarea Amfiteatrului in sala de sedinte. Se pare ca, in felul acesta, sediul actual al Parlamentului, Curtii constitutionale, Consiliului Legislativ, SECI, Centrului international de conferinte, spatiile strategice din zona subterana, etc vor putea fi transformate in cel mai mare mall din Europa. Oricum, aceasta idee pare o continuare a formulelor de la inceputul anilor ‘90, cand lucrarile la Casa Poporului nu erau finalizate decat in proportie de 60% si cand se propunea transformarea cladirii in cel mai mare cazinou din Europa.
Nu m-ar mira. Oricum, scriind aceste randuri, mi-am adus aminte de o propunere de modernizare a statului parlamentar prin daramarea gardului care imprejmuieste cladirea. Am cautat in actualul buget sumele necesare a fi investite pentru a darama gardul construit inainte de ‘89 si care are o fundatie de 80 de cm. Nu le-am gasit. Evident, ar fi fost nevoie de sume foarte mari. Demagogia, in schimb, este pe gratis.'