Protestul consilierilor judeteni PNL si PD ar putea avea consecinte neplacute asupra personalului angajat al societatii Drumuri si Poduri. In sedinta in plen presedintele CJ, Eugen Durbaca, a dat citire unei scrisori inaintate de actualul director interimar, Gheorghe Serban, mai multor institutii ale statului prin care explica situatia grava de la aceasta societate, precum si faptul ca este depasit managerial. Gheorghe Serban sustine ca societatea inregistreaza pierderi si in consecinta se poate ajunge la concedieri colective.

Hotarire cu sau fara avize

Consilierii Aliantei D.A. au precizat ca nu sint de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de hotarire din simplul motiv ca nu are toate avizele comisiilor de specialitate si ca in acest act este trecut a€žse numeste domnul...", fara a se face o nominalizare stricta. Presedintele CJ a precizat ca numele directorului, care urma sa fie trecut in hotarirea de CJ, trebuia votat in cadrul sedintei. La momentul in care s-a ajuns la punctul ce facea referire la numirea unui director general interimar la Drumuri si Poduri, consilierii Aliantei D.A. au decis sa paraseasca sala. In consecinta cei 19 consilieri ramasi in sedinta in plen au ales, prin vot secret, noul director general interimar la Drumuri si Poduri. Acesta este Dorin Otrocol, care a mai condus aceasta societate. Democratii au precizat, in schimb, ca vor contesta hotarirea la prefect si, daca acesta nu va da curs contestatiei, vor ataca actul in instanta. Contactat telefonic, noul director general interimar, Dorin Otrocol, a declarat: a€žEram sigur ca se va ajunge la asa ceva".

Gestul politic al Aliantei D.A., coroborat cu faptul ca prin reprezentantul in AGA la Drumuri si Poduri a propus numirea lui Gheorghe Serban ca director interimar, a ajuns in punctul in care poate declansa in cadrul unitatii un fenomen social care ar putea avea efecte nedorite si ar putea ajunge la proteste deloc dorite de autoritati.