De Ce News : Victor Ponta renunta la cooptarea UDMR la guvernare

Premierul desemnat, Victor Ponta, renunta sa mai coopteze UDMR la guvernare. Presiunile la care a fost supus acesta, atat din partea unor lideri din PSD si PNL, dar si a reactiilor din tara l-au determinat pe Ponta sa renunte la decizia de a lua formatiunea maghiara la guvernare.
Potrivit surselor De Ce News, premierul desemnat, Victor Ponta, s-a razgandit, renuntand la cooptarea UDMR la guvernare.Anuntul lui Ponta, la numai cateva minute dupa inchiderea urnelor de la alegerile parlamentare,a produs un val de nemultumiri in randul USL, dar si a alegatorilor, acestia considerandu-se chiar tradati.
Fata de masura anuntata de Ponta, PNL a amenintat cu iesirea din USL. "Aducerea UDMR la guvernare , alaturi de USL ar insemna tradarea unui electorat care a avut incredere in uniundea noastra. UDMR este la fel de vinovat pentru dezastrul din Romania ca si PDL", au afirmat pentru De Ce News surse din PNL.
De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca subiectul cu UDMR ramane "unul foarte fierbinte" pe agenda discutiilor cu USL.
"Subiectul este foarte fierbinte. Foarte fierbinte. Reactiile din tara sunt destul de intense. In toate sensurile. Am primit si la sediul PSD, paradoxal, joi si vineri, zeci de telefoane de la cetateni de etnie maghiara care zic sa nu intre (n.r. UDMR la guvernare).