Jurnalul National scrie ca, potrivit unei anchete jurnalistice, serviciile secrete ale statului roman continua sa il serveasca pe presedintele suspendat Traian Basescu, unele "chiar mai intens decat inainte".
Jurnalistii scriu ca in interiorul Serviciului Roman de Informatiii s-a instituti o celula de criza, administrata de generalul maior Florian Coldea si cu generalul de patru stele de la SIE, Silviu Predoiu, la care contribuie si procurorul general Laura Codruta Kovesi.
"In orele premergatoare suspendarii, Traian Basescu s-a intilnit cu generalul maior Florian Coldea si cu generalul de patru stele de la SIE, Silviu Predoiu si au stabilit modalitatile de lucru. Toti ofiterii au fost rechemati ca si in situatie de alarma. La functionarea acestei celule de criza contribuie si Laura Codruta Kovesi. Si ea a primit sarcina de la Traian Basescu "sa puna la dispozitia domnilor generali resursele specifice ale institutiei". Si, astfel, la Serviciul Roman de Informatii a fost constituita o celula de criza condusa de prim- adjunctul directorului SRI, generalul maior Florian Coldea, general cu trei stele, umflat de Traian Basescu dupa demisia lui Radu Timofte din fruntea SRI si dupa marele dosar "Rapirea jurnalistilor romani in Irak".", informeaza Jurnalul National.
De asemnea, Jurnalul National citeaza surse care sustin ca s-a creat un adevarat centru monitorizare a mass-media.
"Mama, mama, ce centru! E mult mai mult decit monitorizare, domnule! E penetrare, infiltrare, manipulare!", sustin sursele.
Mai jos va prezentam discutia dintre jurnalist si sursa anonima.
-Si ce face celula de criza?
Celula de criza instituita de generalul Coldea imparte cetatenii Romaniei in buni, cei de partea lui Traian Basescu, si in rai, toti cei care au contribuit in orice fel la demiterea acestuia sau se manifesta impotriva presedintelui suspendat.
-Ei si?
-Categoria "baietilor rai" are parte de o minutioasa investigare si fisare personala. Se scormoneste trecutul si prezentul celor care sunt etichetati vehement anti-Basescu, unii sunt trecuti pe liste speciale de potentiali atentatori, altii primesc "eticheta VIP", adica de agenti de legatura cu puteri straine. Si sunt ascultati, urmariti, monitorizati. Stau cu lunile pe lista dusmanilor Constitutiei.
-Si ce face celula de criza cu "datele" obtinute?
-Livreaza zilnic materie prima pentru aparitiile publice ale suspendatului si, concomitent, alimenteaza agentii acoperiti din mass-media cu material de denigrare, intoxicare, dezinformare si derutare, nu numai opiniei publice interne si internationale, ci, mai cu seama, cu tinta catre autoritatile legitime ale statului roman si catre institutii ale Uniunii Europene.
-Ajung si pina acolo?
-N-ati vazut? Mama-mama!
-Directorul SRI George Maior stie de celula de criza?
-Stiu ca a dat dispozitie sa nu activam in acest sens. In mod normal, ar trebui sa banuiasca. S-ar putea chiar sa stie ceva.
-Cum va explicati aceasta situatie?
-Traian Basescu s-a facut negru de furie in timpul acelor zile nebune din Parlament, cind au fost schimbati presedintii celor doua Camere si a fost decisa suspendarea. De ce n-au aflat din timp, de ce nu l-au informat, de ce nu au facut ceva sa-l previna si sa-l apere ca el este sef de stat ales!? Sunt convins ca se tem de intoarcerea lui Traian Basescu si de aceea lucreaza din greu. N-au mama, n-au tata! Vor sa-i dovedeasca faptul ca nu i-au inselat increderea!
-Ce spun ceilalti ofiteri despre situatia de acum?
-Sa nu care cumva sa va imaginati ca au aceeasi atitudine ca si doamnele generalese care conduc celula de criza. Unii tac, altii injura, altii se fac ca ploua. Şi unii incep sa vorbeasca. Realizeaza ca este o situatie a unei persoane care ameninta statul si stabilitatea Romaniei. Multi isi dau seama ca lucrurile au luat-o razna! (Sursa anonima)