Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat vineri la Consiliile Nationale reunite ale PSD si PC, ca guvernarea Basescu-Tariceanu este corigenta la toate materiile. "Guvernarea Basescu-Tariceanu este corigenta la toate materiile, este mincinoasa, pentru ca se lauda ca a trecut clasa, copiind de la PSD si PC proiecte precum cresterea pensiilor. Tariceanu s-a inconjurat de oameni incompetenti, in timp ce Basescu s-a inconjurat de oameni lingusitori", a aratat Geoana.
El a precizat ca Traian Basescu, care a sfidat Constitutia, a reprezentat o "mascota" pentru PDL. Potrivit lui Geoana, Traian Basescu nu mai beneficiaza de "tractiunea" pe care o avea.
Geoana l-a atacat si pe premierul Tariceanu, despre care a spus ca a sfidat bunul-simt, ca a transformat "visteria" statutului in instrument de campanie.
Liderul PSD a aratat ca Romania a fost guvernata timp de patru ani de catre "oamenii Aliantei", pe programul Aliantei PNL-PD.
In acest context, Mircea Geoana a apreciat ca guvernarea Basescu-Tariceanu a fost una a usilor inchise, blocand astfel dialogul social.
"Guvernarea Basescu-Tariceanu a fost una pentru sine si pentru clientela sa. Am avut un guvern surd si mut. Miturile si promisiunile lui Tariceanu si Basescu au fost neonorate, iar cota unica a fost inteligent vanduta propagandistic", a mai spus Geoana.
El a aratat ca, pe langa un guvern surd si mut, Romania a avut parte de un presedinte vorbaret, care a uitat ca un sef de stat trebuie sa asigure echilibrul si dialogul, iar nu sa se pozitioneze explicit de partea unui anumit partid politic.
Geoana si-a manifestat speranta ca, in 10 decembrie, PSD si PC vor forma noul guvern, pentru a corecta minciunile guvernarii de dreapta.
Consiliile Nationale ale PSD si PC s-au reunit vineri in sedinta comuna pentru a valida si lansa in dezbatere publica oferta de guvernare a aliantei celor doua formatiuni.