CTP (Gandul) : Sfintii arhangheli Gabriel si Traian
Presedintele Basescu despre exploatarea aurului de la Rosia Montana: "Romania are resurse si trebuie sa le foloseasca". In fata inversunarii cu care dl. presedinte sustine nobila cauza a cianurilor in Apuseni, ai putea sa crezi ca e vorba de firma romaneasca de minerit "Avram Iancu", care nu e lasata sa lucreze. Cand colo, ce sa vezi, cei care vor sa elibereze Romania de povara aurului de la Rosia Montana sunt multinationalii de la "Gabriel Resources" - societate filantropica patronata de sf. arhanghel Gabriel.
Niciodata de cand e presedinte, dl. Basescu nu s-a aruncat cu sabia in mana in sustinerea unui proiect. Faptul ca insusi baiatul lui de pravalie, Emil Boc, are in premiera, o opinie rezervata sau ca Eckstein-Kovacs, consilier prezidential, maghiar din Ardeal, demisioneaza pentru ca nu vrea distrugerea zonei, nu conteaza. T. Basescu cica vrea sa bage aur din pamant in Banca Nationala, dupa ce minte cu sange rece cum ca lingourile BNR ar fi fost vandute ca sa se plateasca pensiile si salariile - oficialii BNR spun ca nu s-a vandut nimic si ca daca e nevoie se poate cumpara aur de pe piata.
Nu stiu de ce face dl. Basescu asta. Dar imi amintesc ca in legatura cu alte resurse ale acestei tari, cele umane, tinerii medici si profesori platiti cu salarii de mizerie, dl. presedinte n-a avut nici cea maimica apasare sa declare pe loc ca n-au decat sa plece in strainatate, daca nu le convine.
Intrebare: cam cate Rosii Montane inseamna pierderile zilnice in resurse vii ale acestei tari?