Puterea: PP-DD si-a dat afara prim-vicepresedintele. Radu Popa sustine ca liderii partidului l-au trimis sa negocieze cu PSD

Radu Popa, deputat si prim-vicepresedinte PP-DD, afost exclus din partid de catre membrii Biroul National de Coordonare al PP - DD, dupa ce a fost acuzat ca a intreprins actiuni in nume propriu impotriva partidului. In replica, Radu Popa aprecizat pe Facebook ca a negociat un accord parlamentar intre PP-DD si PSD, dar doar dupa cepartidul l-a mandatat sa faca asta. Pana acum,grupul PP-DD de la Camera a pierdut 6 deputati,ramanand cu 42 de membri.
Biroul National de Coordonare al PP-DD a hotarat, vineri,sa-l excluda din partid pe prim-vicepresedintele formatiunii, Radu Popa, care este si liderul de grup din Camera Deputatilor, potrivit unui comunicat remis presei. "Biroul National de Coordonarea hotarat excluderea din cadrul PP-DD a domnului Radu Popa,prim-vicepresedinte, deputat in Parlamentul Romaniei, pentru actiunile intreprinse innume propriu si interes personal impotriva partidului si a valorilor promovate de acesta", se precizeaza in comunicatul remis de PP-DD.

Mandat: redeschiderea OTV

Pe de alta parte, Radu Popa a explicat pe profilul de Facebook ca a fost trimis de catreliderii PP-DD sa negocieze cu PSD: "Pentru a lamuri unele dintre neclaritati si din respect pentru cei care m-au votat, fac aici cateva precizari:
1. Am negociat un acord parlamentar intre PP-DD si PSD, dar numai dupa ce conducereapartidului mi-a dat mandat pentru asta, prin vot in unanimitate.
2. Pentru asta, au votat si au fost de acord urmatorii: Simona Man, Diana Voiculescu, Liviu Neagu, Eugen Mihalache, Radu Orzata, Edi Dumitrascu, Daniel Fenechiu.
3. Dupa ce am primit acest mandat, l-am informat si pe Dan Diaconescu care mi-a spus, textual: 'E bine, dar prima data sa ceri deschiderea OTV si dupa asta poti sa discuti si despre deputatii tai sau ce mai ai tu acolo'.
4. In urma cu cateva zile, la ultima discutie cu Diana Voiculescu si Dan Diaconescu, eu si Tudor Barbu am cerut schimbarea conducerii partidului si organizarea unor alegeri libere in partid. Diana Voiculescu s-a opus, iar Dan Diaconescu, ca sa ma faca sa renunt, mi-a oferit PRESEDINTIA PP-DD, IN LOCUL SIMONEI MAN, MOMENT IN CARE EU AM REFUZAT. Aceasta discutie poate fi confirmata de urmatorii: Tudor Barbu, Daniel Fenechiu, Haralambie Vochitoiu, liderul senatorilor PP-DD, care era si el in birou".